Zuid Eschmarke

Uut Wikipedia, de vrye encyklopedy
Nå navigaty springen Nå söken springen

Voetbalvereniging Zuud Eschmarke is een Nederlandse voetbalvereniging oet Eanske, opricht in 1940. t Eerste elftal van de club spölt in de veerde klasse zoaterdag (seizoen 2013/14).

Geschiedenis[bewark | bronkode bewarken]

De name Zuid-Eschmarke kömp van de marke met dezelfde name, woar heel vrogger de eerste velden van disse club laagn. Tegenwoordig bevindt de velden van disse vereniging zich op Sportpark Het Diekman. De klub is opricht op 21 juli 1940, noadat ze in de noaberschap gin school- en volksfeesten meer mochten hoolden. Een paar dage doarveur, op 15 juli 1940, werd een saamnkomst hoolden in een kollenloods an de Brinkstroat. Hier werd beslotten om op 18 juli een wedstried te spöllen teegn NTO (Nooit Te Oud), met as inzet een vaetjen bier. Disse drukbezochte wedstried endigen in een 5-2 oawerwinning veur de rood-witten. Op dissen aomd werd veursteld um op sundag 21 juli 1940 in kafé Vrieler te kommen tot ne definitieve oprichting. Noast het "wild" voetbal (boeten de toenmalige Twentse Voetbal Bond um), waren de feesten erg belangriek. Noa bereemn van en besprekkingen met het TVB-bestuur werd betterschap beloafd en werd Zuud Eschmarke indeeld in de 3e klasse. Op 8 augustus 1943 ging Zuud Eschmarke samen met STB (veurnamelik Tuindorpbewonners), onder de veurweerde dat de name behoolden blef. Biekommend veurdeel was de indeling in de 1e klasse. Deur de bevrieding in 1945 kon de sport zich weer herstellen. Zo verscheen in juni 1945 t eerste kluborgaan onder de name "Zuid-Eschmarke-Nieuws", een oetgave, dee ok no nog onder dezelfde name wöd oetbracht. Tegenwoordig hef de klub nog altied ne belangrieke sosiale en moatschappelike funksie. Zuud Eschmarke warkt sinds een paar joar stöarig meer samen met de aandere Diekmanklubs De Tubanters, P.W., FC Aramea en SC Eanske. Zuud Eschmarke hef nen boetenschoolsen opvang in t klubgebouw, warkt samen met de Wiekroad Enske Zuud-Oost en gif insproak an de wiekbewonners. De klub organiseert onmeunig völ aktiviteiten veur met name de jonks en meikes uut de buurt Dat doot ze manks samen met anderen, manks allenig.

Bekende voetballers[bewark | bronkode bewarken]

  • Gertjan Verbeek begon as pupil bie Zuud Eschmarke te spöln, en werd later profspöller bie onder meer sc Heerenveen en Heracles. Noa zien loopbaan as spöller wurd e trainer van beide klubs. Biej de opening van de "outdoor fitness" in 2014 is Gertjan beneumd tot "Ambassadeur van Zuid Eschmarke", omdat hee zien oale klub altied good veur n dag loat komn, as hee op tv is.
  • Foppe de Haan spöldn op latere leaftied zo n anderhalf joar veur Zuud Eschmarke.
  • Gert Goolkate spöldn in de jeugd, en ging doarnoa vort noar Duutslaand. Noa n paar kleenere klubs worden hee bekend as topskorer van de Oberliga, namens Eintracht Nordhorn.

Oetgaonde verbeending[bewark | bronkode bewarken]

Nuvola apps ksig.png Dit artikel is eskreaven in et twentsk.