Wikipedia:Spelling

Uut Wikipedia, de vrye encyklopedy
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Op disse zied vie'j de spellingsrichtlienen veur de verschillende Nedersaksiese tongvallen. De meeste daorvan hebben gien officiële spellingsregels, mer der bin overal zowat wel spellingskommissies die een schriefwieze uutebröcht hebben.

Systeemteksten van Wikipedia[bronkode bewarken]

De systeemteksten van Wikipedia bin eschreven in et West-Veluws. De schriefwieze die daorveur gebruukt is, heet de Algemene Nedersaksiese Schriefwieze (ANS). Naost de systeemteksten is oek et veurblad in et West-Veluws (in de Nysassiske Skryvwyse (NSS)). Der is eprobeerd um bie de vertaling van de systeemteksten zo goed as et kan rekige te houwen mit de aandere tongvallen van et Nedersaksies, zo bin de beschrievingen veur de tabblaojen bieveurbeeld grotendeels in et Twents.

A'j wat te klagen of te vragen hebben, kom dan effen langes bie de praothoek.

Schriefwieze[bronkode bewarken]

De Nysassiske Skryvwyse (NSS) of de Algemene Nedersaksiese Schriefwieze (ANS) bin onze veurkeursschriefwiezen. De NSS en ANS wörden onder aandere gebruukt in de systeemteksten, veur et schrieven van Nedersaksiese artikels en teksten, veur et beneumen van onze kategorieën, in mallen, en gao zo mer deur.

In de tabel hieronder vie'j een overzicht van aandere toe-estaone schriefwiezes.

Aandere schriefwiezes

Zie oek[bronkode bewarken]