Naar inhoud springen

Kopstôkken (tiedschrift)

Uut Wikipedia, de vrye encyklopedy

Kopstôkken was een streektaelblad, laeter een digitaal periodiek, mit vertellegies, gedichten en aandere bi'jdrages van liefhebbers van de streektael van Noordwest-Overiessel. Naojaor 2005 kwaamp et veur et eerst uut. Et blad verscheen vier keer in et jaor, mit iene uutgave in de winter, et veurjaor, de zomer en et naojaor. De oprichters waren Tom van Dijk uut Zwolle, Doortje Stam uut Belt-Schutsloot en Femmy Woltman-Groen uut Gieteren.

Kopstôkken gebruukte de skriefwieze van SONT, de Streektaal Organisatie in het Nedersaksisch Taalgebied, naor de redaktie zee omme de verhaelen en gedichten leesbaor te holden. Et blad koj kriegen in Asselt, Stappest, De Sluus, Belt-Schutsloot, Veno, Gieteren, Stienwiekerwoold, De Kuunder en Stienwiek.

In 2012 wodden et papieren blad vervangen deur een digitaal kwartaalblad, dat naor haoste 200 ontvangers gonk. Der waren ok lezers in de rest van Overiessel, in Drenthe en in de Achterhoek. Et digitale blad scheidde dermit uut in 2019, waorbi'j Woltman-Groen an de kraante angaf dat dat te maeken had mit et uutblieven van reakties.[1]

Verwiezings[bewark | bronkode bewarken]

Dit stok is eskreven in et Stellingwarfs van Stienwiekerlaand.

Uutgaonde verwiezingen[bewark | bronkode bewarken]