Verdan

Uut Wikipedia, de vrye encyklopedy
Nå navigaty springen Nå söken springen

Verdan (ondertitel: Overijssels tijdschrift) was een glossy tiedschrift in 't Nedersaksisch det in Oaveriessel pervinciebried verscheen van meert 1999 töt in 2005.

Verdan was een uutgave van de Schrieversbond Oaveriessel (SBOv; in 1996 op-ericht op initiatief van Bert Wolbert) in samenwarking mit de Iesselakkedemie, 't Van Deinse Instituut en de Overijsselse Bibliotheek Dienst. In 't blad stunden literaire bi'jdrages, neulstokkies en verschillende rubrieken, alles mit een link naor Oaveriessel.

Mit een paar jaor kun 't niet meer verdan deur gebrek an centeri'je. 't Was duur in de productie en d'r waren niet genog adverteerders.[1] In 2005 wördden 't tiedschrift, mit de uutgave van een vertellegies- en gedichtenbundel mit cd, op-eheven.

Bert Wolbert zit now in de redactie van 't in 2010 op-erichtte digitale tiedschrift Van over de Iessel, een initiatief van de SBOv, de Iesselakkedemie, Twentse Welle en de pervincie Oaveriessel.

Literetuur[bewark | bronkode bewarken]

  • Jannie Bakker-Rietman en Frank Löwik (2008), Streektaalliteraturen in Overijssel. In Henk Bloemhoff, Jurjen van der Kooi, Hermann Niebaum en Siemon Reker (red.), Handboek Nedersaksische Taal- en Letterkunde. Assen: Van Gorcum

Rifferenties[bewark | bronkode bewarken]

  1. de Stentor, woensdag 29 september 2010: 'Streektaal in 'Van over de Iessel' digitaal'
Nuvola apps ksig.png Dit stok is eschreven in 't Zuudwest-Zuud-Drèents van de Drèents-Oaveriesselse grèensstreek.