Naar inhoud springen

Handboek Nedersaksische Taal- en Letterkunde

Uut Wikipedia, de vrye encyklopedy

Et Handboek Nedersaksische Taal- en Letterkunde is een haandboek, et eerste in zien soort, mit infermaosie over et Nedersaksisch uut de verschillende regio's van noordoost-Nederlaand. Der is ok een heufdstok wijded an et Nederduuts zoas ze dat in Duutslaand praot. Onderwarpen die bespreuken wodden bin bi'jgelieks de taelstructuur, de woordeschat, menieren van denken over et Nedersaksisch, en de Nedersaksische schrieveri'je.

Et boek is saemensteld deur Henk Bloemhoff, Jurjen van der Kooi, Hermann Niebaum en Siemon Reker en is uutgeven op 31 meert 2008. De eerste exemplaoren wodden deur Niebaum anlangd an minister van Onderwies, Kultuur en Wetenschop Ronald Plasterk en de Grunninger dippeteerde van Kultuur, Hans Gerritsen.

In 2019 kwaamp een populair-wetenschoppelike pendant van et Haandboek uut: Nedersaksisch in een notendop: Inleiding in de Nedersaksische taal en literatuur. Daorin staon bi'jdraegen van diels dezölfde taelkundigen, waoronder Henk Bloemhoff (ok ien van de redakteurs van beide boeken).

Uutgaonde verwiezing

[bewark | bronkode bewarken]