Verskil tüsken versys van "Anne Doornbos"

Nå navigaty springen Nå söken springen
10 bytes toegevoegd ,  14 jaar geleden
K
geen bewarkingssamenvatting
KGeen bewerkingssamenvatting
KGeen bewerkingssamenvatting
 
==Opgruien en wark==
Doornbos is opgruid op de boerderij van zien olders op Erica. Nao de [[Hogere börgerschoele|HBS]] hef e studeerd an de [[sociaole academie]] in [[Grunnen (stad)|Grunning]] en [[Nijmegen]]. In [[Emmercompas]] en [[Emmen]] hef e in 't jongerenwark zeten. Op [[Et Vene]] was e directeur van een welzijnsinstelling. Op 't hedenTegenswoordig is e gemientesikketaoris van de Noord-Drèentse gemiente [[Noordenveld]]. Hi'j woont in [[Een]].
 
Doornbos is wieder ok veurzitter van de uutgeverij [[Het Drentse Boek]], volmacht van 't [[Nei Drèents Geneutschap]] en sikketaoris van de stichting [[Drentse Muziek Maatschappij]].
Kört veur de ieuwwisseling is Doornbos [[Drèents]] gaon schrieven. Zien vertellegies, gedichten en columns hebt onder aandere in 't letterkundig tiedschrift ''[[Roet]]'' staon; een antal gedichten bent opneumen in ''Scheupers van de taol: Bloemlezing van de Drèentse Schrieverij 1837-2003'' (Het Drentse Boek, 2003).
 
Zien debuutdichtbundeldichterlijke debuutbundel is ''Een eerder laand'' (Het Drentse Boek, 2007), daorin vernaomelijk sonnetten staot. Belangrieke thema's bent de verbundenheid van mèensen met 't laandschop en 't verglieden van de tied. De twei besprekers in ''[[Roet]]'' waren iensludend verdield: ze vunden 't 't wark van een '' 'nuvere dichter' '', die nog een toertien had mutten riepen: '' 'Gedichten van wisselnd niveau en liedteksten die veul weg hebt van traditionele volksballades.' '' Ze vunden hum schier um zien ienvold, met '' 'zinnen die argens blieft hangen en die as ie soms later nog ies kunt anhalen.' '' Veur later wark kiekt ze uut naor '' 'wat meer spanning en variatie in vorm en underwarpen'.''
 
==Citaot==

Navigatymenü