Verskil tüsken versys van "Manito"

Uut Wikipedia, de vrye encyklopedy
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
KGeen bewerkingssamenvatting
NGolds20 (Oaverleg | bydragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Etiketten: Bewarking via mobil Bewarking via mobile websteade
Regel 1: Regel 1:
'''Manitu, Manito, Manitou''' of '''Manit''' is in 'n sentraal begrip in de tradisjonelen rilligie van de [[Algonkin-sproaken]] van [[Inheemse Amerikanen|Noordamerikaansen Indianen]]. 'Manito' beduud de allesumvattende Roadsel, de groten kracht, den in alle wezens, dingen, haandelings en verschiensels is. Manito wöd ok wal beschreven as alles-bezielend, dat 't zich in verschillende vörms en in verschillnde tiedn zich uut.
'''Manitu, Manito, Manitou''' of '''Manit''' is een belangryk begrip in de traditionele religy van de [[Algonkin-språken]] van [[Inheemse Amerikanen|noordamerikaanske indianen]]. 'Manito' is et allesümvattende rådsel, de groute kracht, den in alle weysens, dinge, handelings en verskynsels is. Manito wörd ouk wal beskreaven as alles-beselend, dat et dich in verskillende förms en in verskillende tyden sich uut.


{{Dialekt|sdz}}
{{Dialekt|sdz}}

Versy up 15:16, 29 aug 2018

Manitu, Manito, Manitou of Manit is een belangryk begrip in de traditionele religy van de Algonkin-språken van noordamerikaanske indianen. 'Manito' is et allesümvattende rådsel, de groute kracht, den in alle weysens, dinge, handelings en verskynsels is. Manito wörd ouk wal beskreaven as alles-beselend, dat et dich in verskillende förms en in verskillende tyden sich uut.

Dit artikel is eskreaven in et sallandsk.