Kaapse ginstkatte

Uut Wikipedia, de vrye encyklopedy
Nå navigaty springen Nå söken springen
Foto van de Kaapse ginstkatte, eneumen bie de Zaandrevier in St Francisbaai

De Kaapse ginstkatte of tiegerginstkatte (Latien: Genetta tigrina) is n vleiseter, die verwaant is an de Afrikaanse linsang en an de sivetkatten. De Kaapse ginstkatte ku'j tegenkoemen vanaof Senegal tot an Soemalië an toe, en in t zujen van Namibië en in Zuud-Afrika, mer t kömp niet veur in t zuudwestelike gedeelte van de dreuge gebiejen. Net as aandere ginstkatten, is t n nacht- en boomdier.

De Kaapse ginstkatte, die in t Afrikaans de muskeljaatkat of musseljaatkat heet, lik aordig op de gewone ginstkatte (Genetta genetta), de Kaapse ginstkatte hef allenig n geelgrieze vacht mit roest-ekleurden en zwarte rozetten, en de punt van de start is zwart, bie de gewone ginstkatte is t wit. De Kaapse ginstkatten uut de dreugere gebiejen van Zuud-Afrika hebben vake n wat lochtere kleur en minder opvallende patronen, in de nattere gebiejen is dat krek aandersumme. Melanisme is n bekend verschiensel in disse soort.

t Eet knaagdieren, voegels, reptielen, vruchten, en ongewarvelde dieren. Net as alle sivetkatachtigen hef t starke geurklieren die t gebruukt um zien territorium te markeren.

De Kaapse ginstkatte is een van de soorten ginstkatten die as exoties dier ehuilen wörden in bieveurbeeld Amerika en in aandere laanden.

Uutgaonde verwiezingen[bewark | bronkode bewarken]