Verkeersdrumpel

Uut Wikipedia, de vrye encyklopedy
Verkeersdrumpel

Een verkeersdrumpel is een infrastructurele anpassing die derveur moet zurgen dat de snelheid van 't emoteriseerde verkeer emaotigd wort.

De snelheid waormee-j comfortabel over een drumpel kan riejen hangt of van 't ontwarp en 't gebruukte voertuug. De standerduutvoering in Nederlaand is een lengteprefiel in sinusvorm mit een lengte van 4,80 meter. De heugt van een verkeersdrumpel is zo'n 8 tot 12 centimeter (bron: CROW publicatie 172).

Meestentieds worren der gien drumpels an-eleid op busroutes, dit is vanwegen 't comfort en de veiligheid in 't voertuug (van de sjeffeur en de inzittenden), mar oek umdat de rilletief zwaore en goed eveerde bussen trillingen en schaode kunnen veroorzaken. Mit name veur gebouwen in de naobieje umgeving (en de bewoeners). Mit nieje verkeersdrumpels, die bie zwaore voertugen deurbugen, en bie lichte voertugen niet, zou dit prebleem minder moen wezen.

Der bestaon in Nederland oek verkeersdrumpels veur fietsers, bieveurbeeld in recreatieve duungebieden, bedoeld um de snelheid van wielrenners te bepaarken.

Disse pagina is eschreven in 't Putters