Naar inhoud springen

Oegstgeest

Uut Wikipedia, de vrye encyklopedy
Gemaente Oegstgeest
Vlagge van de gemeante Oegstgeest Waopn van de gemeante Oegstgeest
(Vlagge van Oegstgeest) (Waopen van Oegstgeest)
Lokatie van de gemeante Oegstgeest
Lokatie van de gemeante Oegstgeest
Informasie
Proveensie Zuud-Hollaand
Heufdplaatse Oegstgeest
Geografie en bevolking
Öppervlakte
 - Laand
 - Water
7,97 km²
7,30 km²
0,67 km²
Inwonners
Bevolkingsdichtheid
22.903 (1 mei 2014)
3137 inw./km²
Koordinaten 52° 11′ N, 4° 28′ O

Koördinaoten: 52° 11′ N, 4° 28′ O

Aoverig
Belangrieke verkeersaoders A44
Netnummer 071
Postkode 2340-2345
Offisiële webstie www.oegstgeest.nl

Oegstgeest is ne wonplaatse en gemeente in de Nederlaandse proveensie Zuud-Hollaand. Der wont 22.903 leu op ne vlakte van 7,75 km². Der ligt in de gemeente wiedters ginne aandere wonplaatsen.

Et geest-deel in den plaatsnaam wis op de geestgroonden, dee as in et 17de joarhoonderd ofgreawen wörden um ruumte te maken vuur den gröaienden stad Leaden. Oawer et oegst-stuksken zeent völle leu et neet eens. Vroger wör den naam ook wal es as Oest- of Oostgeest skrewen. Et doarp lig ja op et oosten van de geestgroonden. Mer op ne goderenlieste oet et 10de joarhoonderd steet vuur et doarp den naam Osgeresgeest. Dit zol op den oorsproonkeliken behearder van de groonden duden: Osger (Oskar).

Beskriewing[bewark | bronkode bewarken]

Geografiese kaarte van de gemeente Oegstgeest (2013).

Oegstgeest is ne noabergemeente van de stad Leaden en van de gemeente Katwiek. De bebouwing van disse gemeentes löp in mekaar oawer. In et westen greanzet et an Riensburg in de gemeente Katwiek, in et zuudwesten an Valkenburg in deezölfde gemeente. In et zuudoosten en et oosten an de wieken Leeuwenhook en Meerwiek in de gemeente Leaden, en in et noordoosten en noorden an Warmond en Sassenheem in de gemeente Teylingen.

De gemeente is veur et grötste deal volbouwd. Allennig in et verre noorden en et verre zuudwesten kö'j der nog wat boerderiejen veenden.