Harrie Scholtmeijer

Uut Wikipedia, de vrye encyklopedy

Harrie Scholtmeijer (Kampen, 1960) is een Nederlanse dialectoloog en een bekende schriever van Nederlanse dialect- en streektaalboeken.

Scholtmeijer is op-egreuid in Veno. IJ studeerden Nederlans, Old- en Nedersaksisch in Grunningen, wärkten in Utrecht en Amsterdam en promoveerden in 1992 Leiden op 't Nederlans van de Iesselmeerpolders. IJ ef op 't Meertens Instituut in Amsterdam ewärkt. Sund 1999 wärkt Scholtmeijer in Kampen bij de Stichting Grensoverschrijdende Streektalen; vanof november 2007 wärkt e an de Hogeschool van Utrecht.

Mèensen binnen mit hom in de kunde ekomen deur publicasies as Naast het Nederlands, Woordenboek van de Overijssele Dialecten, Woordenboek van de Gelderse Dialecten, 't verzameln van De verleuren zeune in 79 streektalen en dialecten, en aandere publicaoties.

In Mörn! Taalgids Overijssel deelt Scholtmeijer de Nedersaksische varianten binnen Overiessel op in "zeven zusters": 't Kuunders, Blankenhams en Blokzielegers; 't Noord-Overiessels; 't Sallands; 't Vechtdals; 't West- en Zuud-Tweants; 't Noord- en Oost-Tweants; en 't Vjens.

Schrieverije[bewark | bronkode bewarken]

  • Naast het Nederlands. Dialecten van Schelde tot Schiermonnikoog (1999)
  • Utrechts, Veluws en Flevolands (2002)
  • Mörn! Taalgids Overijssel (Assen: In Boekvorm Uitgevers bv, 2006)

Bron[bewark | bronkode bewarken]

  • Henk Bloemhoff, Jurjen van der Kooi, Hermann Niebaum en Siemon Reker (red.) (2008), Handboek Nedersaksische Taal- en Letterkunde, Assen: Van Gorcum