Binnenstad (Eanske)

Uut Wikipedia, de vrye encyklopedy
Binnenstad in Eanske

De binnenstad, ok wa stad öf city nömd, is nen buurt in Eanske in t Stadsdeal Sentrum in Eanske, in de Neerlaandse preveensie Oaweriessel. De wieke wör in an alle kaanten begreansd deur de Sentrumringe. De buurt is lean in de wieke Binnenseengelgebeed.

Beschrijving[bewark | bronkode bewarken]

In de binnenstad kö'j t weenkelheart en t henstapgebeed van de stad veenden. De measte weenkels stoat roond ömme t Van Heekplein en de measte terraskens kö'j an de Olden Markt veenden. In t neurden van de binnenstad bint de völle kultureale instelligen, woarönner t Nationaal Muziekkwartier en t Muziekcentrum Enschede. t Stadhoes en t Stadskantoor vörmt t bestuurlike sentrum van Eanske en beveendt zich in t mirren van de binnenstad.

Ok öp t gebeed van verkeer en vervoer lög t daalpeunt in de binnenstad. Zo kö'j der t Stasjon Eanske veenden, woar dreks nöast t sentroale busstasjon van de stad lög. t Grötste deal van de bussen döt döarnöast ok an de halte biej t Van Heekplein stoppen. Der bint ok twea gratis bewöakte feetsenstalligen, eane biej t Van Heekplein en de oare önner t Werkplein Eanske biej t kruuspeunt De Raaff. Ok bint der n oarig antal parkeergarages, woarvan de grötste (1650 parkeerploatsen) önner t Van Heekplein lög.

Bezeenswöardigheaden[bewark | bronkode bewarken]

Ofbealdigen[bewark | bronkode bewarken]

Oetgoande lienden[bewark | bronkode bewarken]