Naar inhoud springen

Wikipedia:Parsberichen/4000 artikel en skriefwedstried 2009/drt

Uut Wikipedia, de vrye encyklopedy

Nedersaksische Wikipedie organiseert schriefwedstried

De term 'Nedersaksisch' is in opkumst veur de streektalen van noordoost-Nederlaand: Grunnings, Drèents, Stellingwarfs, Sallaands, Veluws, Twèents, Achterhoeks en Urkers. 't Nedersaksisch wördt, liekas 't Fries en Limbörgs, as taal erkend deur de Nederlaandse aoverheid. D'r wördt aal meer in ezungen en eschreven en 't wördt vaker in de media gebruukt.

Op internet ontbrek 't Nedersaksisch ok niet: de grootste webstee die as d'r an ewijd is, is de Nedersaksische Wikipedie. Wikipedie is een online encyclopedie in zo'n 270 talen daoras iederiene vrij vanuut huus an mit kan schrieven. De Nedersaksische Wikipedie bestiet sinds 2006 en hef nou roem 4000 artikels. De artikels bint eschreven in alle taalvariaanten die as hierbaoven enuumd bint; elke schriever gebruukt zien eigen dialect. Ze gaot vake aover de eigen streek: evenementen as de autorodeo en de Zwarte Cross, muzikaanten as Daniël Lohues en Jovink en de Voederbietels.

Now is dit een mooie gelègenheid um mitan te doen: wij hebt een schriefwedstried mit een pries veur de beste schriever. Twiefel aover de spelling mut gieniene tègenholden, want wij verbètert de spelling later. Ok hoef ie de taal niet zo goed te kennen as oen grofva: al doende leer ie. Kiek op http://nds-nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedie:Skriefwedstried