Van Heek

Uut Wikipedia, de vrye encyklopedy

Van Heek is n noame van ne Neerlaandse tekstielfamilie, dee sammen met de familie Ten Cate (wölke nen tekstielfabriek anleggen in 1762) as de groondleggers van de tekstielindustrie van Eanske zeen können wörn.

In 1780 begönnen Hendrik Jan van Heek ne önnernemige me't geld van zinn skoonvaar, Jan Barent Lasonder. Zinne zeune Gerrit Jan en Helmich zetten in 1810 de firma H.J Van Heek en Zonen öp.

Van Heek & Co[bewark | bronkode bewarken]

Öp 1 jannewoarie 1859 wörn n noame veroard in Van Heek & Co, doen de zeune van Helmich van Heek, Hendrik Jan (1814-1872), Herman (1816-1882) en Gerrit Jan (1837-1915), beslötten oawer te goan tö't "fabriceren van katoenen of andere stoffen, het deelnemen in publieke of private handelsondernemingen en het drijven van koophandel in het algemeen". In 1930 wörn t n noamlozen vennootskop.

Noaloatenskop[bewark | bronkode bewarken]

In Eanske lög t Van Heekplein, nömd noar Hendrik Jan van Heek, woar twea kear in de wekke nen woarenmarkt holden wör. An det plein bint önner oare V&D en Primark te veenden. Ok in Eanske ligt t Van Heekpark en t Volkspark, wölke skönken bint deur de familie Van Heek öm de arbeeders lol en vertier te gunnen zönner t innemmen van alkohol. Wieter is der de Van Heekstroate, dee eane van de oetslutigesweagen van de wieke Twekkelerveald is.

n Gröt antal herrehuuze en boetenploatsen in en roond ömme Eanske bint baawd deur de familie Van Heek.

Bekante leden[bewark | bronkode bewarken]


  • Hendrik Jan van Heek trouwde Française Martine Borel

Zee ok[bewark | bronkode bewarken]