Piramide

Oet Wikipedie, de vraaie enzyklopedie
Gao naor: navigasie, zeuk
Olde piramides

Piramides binnen baauwwaarken dij in veule oale beschoavens baauwd wuiren. De grode overainkommst tuzzen de piramides van de oale beschoavens is dat zai n brede boases hebben en den schuun tou lopen. De reden veur de brede boases is dat olde beschoavens gain stevege materioalen as stoal harren dij heur in stoat stelden om hoge baauwwaarken te môken dij richt noar boven goan.

Landen mit piramides[bewark | bronkode bewarken]

Egypte[bewark | bronkode bewarken]

De vernuimdste piramides binnen dij uut t oale Egypte. Dizze wuiren bruukt as groaven veur de faraos. De oale Egyptenoarn môkten de boetenkaande van de piramides glad mit gold en marmer. De bekendste piramide in Egypte is de Grode Piramide van Giza. Dizzent is ain van de zeuven wereldwonder uut de klassieke oldhaid en de ainige dij tot op heden bewoard bleven is.

Nubia[bewark | bronkode bewarken]

In Nubia, ten zuden van Egypte, wuiren veul meer, môr klainere, piramides baauwd dan in Egypte. De piramides in Nubia goan steiler omhoog en binnen nait zo as in Egypte beduild as groaven, môr monumenten veur dode keunings. De piramides wuirden hier tot noa 300 noa Kristus baauwd.

China[bewark | bronkode bewarken]

In China binnen rond de provìnzie Shaanxi allerlaai piramides vonden, woar man nog niks over wait. t Aantal, de baauw en t doul binnen nait bekend.

Mesopotoamie[bewark | bronkode bewarken]

De Mesopotoamier baauwden piramides mit n serie loagen dij ook wel ziggoerats nuimd worden. Zai wuiren in oale tieden mit felle kleuren beschilderd. Der is enkeld weinig bewoard bleven van dizze piramides, omdat zai van kleistainen môkt waren. Van de Toern van Babel wordt zegd dat t n ziggoerat was.

Centraal-Amerika[bewark | bronkode bewarken]

n Aantal Centroal-Amerikoanse kulturen baauwden piramidevörmige baauwwaarken. Dizze leken meer op dij in Mesopotoamie as op dij in Egypte. Zij waren loagd en harren voak n tempel bovenop de piramide. De piramide mit de grootste inhold is dij van Kolula, Mexico.

Griekenlaand[bewark | bronkode bewarken]

In Griekenlaand wuiren ook piramides baauwd. Ain van dizze piramides is older as de Piramide van Cheops. Dizze dateerd uut de 21e aiw veur Kristus.

in mijn kont[bewark | bronkode bewarken]

in mijn kont bevindt zich een gat. daar komt een bruine smurrie uit genaamd: Poep. daarin kan je een piramide zien. ik hopp dat je er veel van hebt geleerd. ik vind barbies trouwens ook wel leuk. ken je ook dora? Zij is mijn idool. een dikke b#tch.

ik heb een nieuwe beugel! ik voel me echt super stoer vind je niet? ik hou van pindakaas met komkommer. vindt jij dat ook lekker? mijn moeder slaat mij altijd met een slipper en een koekepan

groetjes Willie de Nerd

toedels!