Overleg gebruker:Gouwenaar

Uut Wikipedia, de vrye encyklopedy
Nå navigaty springen Nå söken springen

Bedank veur 't nomineren van de pagina's mit al dee onzin derop! Sεrvιεи | Overleg » 13:53, 26 feb 2007 (CET)

Moi Servien. Graag gedaan; ik ben geen geboren Drent, woon er wel al meer dan 30 jaar. Lees en versta het Drents heel goed, maar waag me niet aan het echte schrijven ervan. Ik neem van tijd tot tijd een kijkje op deze versie van Wikipedia; probeer dan een bescheiden bijdrage te leveren. En zal zeker geklieder - als ik dat tegenkom - verwijderen.

Streektoal[bronkode bewarken]

Moi,

Groag doan hor, ik heb ook op de grinze van Grunnen en Drinthe woond, dus ik kin zowel Grunnegs as n leutje beetje Drints van de Hondsrog. Ik zel den ook geern dien kommende artikels verbetern wen neudeg. Grönneger 1 14:46, 12 mrt 2007 (CET)

Knoal[bronkode bewarken]

Bedank veur de tip, ik hebbe 't gelieke mar an-epas! ;) Sεrvιεи | Overleg » 18:12, 14 mrt 2007 (CET)

Ik hebbe 't op-ezoch en de plaotse Stadskenaal wonnen in ieder geval Knoal eneumd (zie disse kaorte) Sεrvιεи | Overleg » 09:15, 15 mrt 2007 (CET)
Ja, dat klopt, de plaats "Stadsknoal" wordt ook "Knoal" genoemd (niet de gemeente), maar gevoelsmatig klinkt als hoofdplaats (van de gemeente) "Stadsknoal" mij beter dan "Knoal", maar goed ik ben geen Groninger, dus mij past bescheidenheid. Wel zegt men in de buitendorpen: "We gaan naar Knoal", als de plaats Stadsknoal bedoeld wordt. Vandaar dat ik op de doorverwijspagina het als volgt omschreef "Stadsknoal (ploats) n ploats in de provincie Groningen (ook wel "Knoal" enoemd)" Groet,--Gouwenaar 14:58, 15 mrt 2007 (CET)
In 't Grunnings zollen ze 't volgens mien zo zegen: t wordt ook wel Knoal nuimd. Mar schrief gerus in 't Grunnings/Drents, je hoeven der neet bange veur te wezen da-j 't verkeerd schrieven of zegen, in dat geval zal 't wel verbeterd wonnen, oefening baor slot van zaken kuns ;). Artikels in 't Grunnings lezen hef mien oek ehölpen um 't Grunnings een bietjen te kunnen schrieven, meschien da-j der zelf wat an hem? Sεrvιεи | Overleg » 16:00, 15 mrt 2007 (CET)
Ja, ik lees zowel Gronings als Drents en geniet daar van, maar het goed schrijven is voor een geboren Gouwenaar nog net een brug te ver. Groeten, --Gouwenaar 16:49, 15 mrt 2007 (CET)
Je kunnen 't, 't beste overlegen mit Grönneger 1, hij weet meer van Grunningen en plaosnamen as ik ;) Sεrvιεи | Overleg » 18:45, 16 mrt 2007 (CET)

Moi,

De noam Stadsknoal zol handeger wezen om n knoal (daip) van de ploats/gemainte Knoal en t Stadsknoal (t daip dij deur t dörp hin stroomt). t Handegst liekt mie om de deurverwiespagina t als volgend aan te pakken:

t Liekt mie ook dat de gemainte evenzo Knoal nuimd wordt, omreden de gemainte noar de ploats vernuimd worden is. Veur summege dingen kinnen joe beter logika broeken, as dat joe n woordenbouk broeken. (bieveurbeeld ook wezen in stee van weden) Grönneger 1 21:03, 16 mrt 2007 (CET)

Akkoord, gewijzigd. --Gouwenaar 22:13, 16 mrt 2007 (CET)
Ja, moar zo as ik ook al eerder zee, wie kinnen beter logika broeken, want t is ook nait zo dat t de gemainte Zuidhoorn is en de heufdploats Zuudhörn nuimd wordt. Stadsknoal ik dunk mie allend mor n verhollandiseern. Grönneger 1 15:34, 19 mrt 2007 (CET)

Bestaand:Campherbeek.jpg[bronkode bewarken]

Moi Gouwenaar,

Zoals ik je ken, heb je groot gelijk met je wijziging op Berkum, maar dan is het wel zo mooi als dat ook op commons:File:Campherbeek.jpg gebeurt, en daar mag ik weer eens niet bewerken. 't Zou mooi zijn als jij dat zou willen doen. Ook als je geen zin hebt, wil ik je graag bedanken voor de aanpassing op nds-nl. --80.114.178.7 20:53, 22 okt 2013 (CEST)