KlompenVincent

Uut Wikipedia, de vrye encyklopedy
KlompenVincent (Vincent Luchtenberg)

Vincent Hermanus Gerardus (Vincent) Luchtenberg (Roalte, 28 september 1976), better bekend onder zien schuulname KlompenVincent, is een Nederlandse zanger.

Idols[bewark | bronkode bewarken]

End 2002 dee Luchtenberg met an de veurrondes van het eerste seizoen van het televisieprogramma Idols. Allewel hie neet deur de eerste ronde kwaamp, wis e met zien optreedn toch een positieve indruk op de jury te maken. Met een klompendanse bracht hie het nummer As 't mot van Normaal ten gehore.

In febrewaori 2003 verscheen Luchtenberg bie Idols opniej veur het voetlicht. Samen met elf andere deelnemmers (afvallers) nam e een plaotien en videoclip op. Het betrof een cover van Thank You for the Music van de Zweedse band ABBA. Tiedens de opname van de clip werd Luchtenberg ontdekt veur een anpriezingsfilmpien van verzekeringsbedrief Achmea. Disse maotschappij nam met hum een reclamefilmpien op veur in heur campagne "Helaas berusten deze beelden niet op de werkelijkheid", woarin Luchtenberg met zien uutvoering de finale van t programma won.

Loopbaan noa Idols[bewark | bronkode bewarken]

Luchtenberg werd n kontrakt an ebeudn deur Willie Oosterhuis en Edwin van Hoevelaak van de Regiotappers (RTV Oost). Samen met de Regiotappers bracht hie een plaotien uut. Dit was weer een cover, disse keer van et nummer Oerend Hard van de Achterhoekse band Normaal.

End 2003 bracht Luchtenberg de DVD KlompenVincent: The Movie uut; neet völle later werd deur Johan Vlemmix een duet in een videoclip met Herman Berghuis eregeld.

Vlemmix nam Luchtenberg in de zommer van 2004 met op toer naor diskoteek de Skihut in Salou, woarnoa hie zich aansloot bie de Antihelden-tour. Vanaf end 2004 trad hie regelmaotig op met Berghuis, Robert-Jan Habich en Ronnie Jackson.

In 2006 werd het programma X Factor veur et eerst uutezonden. Uut dit programma werden André Pronk en het Duo Roef en Marian toegevoegd an de Antihelden-tour.

End 2007 leup de Antihelden-tour ten ende en ging Luchtenberg solo-optredens verzorgen. Zien repertoire veranderde lankzaam van Boerenrock noar Après Ski.

Oerend Hard is t enige officieel uutebrachte plaotien. Hiernao hef hie nog diverse malen nummers opgenommen. Disse bunt echter alleen als MP3 uutebracht.

Singles[bewark | bronkode bewarken]

Enkelspeulplaoten mit hitnoteringen in de Nederlaandse Top 40
Titel Daotum
uutebröcht
Daotum van
binnenkomst
Hoogste
posisie
Antal
weken
Opmarkingen
Thank you for the Music 2003 08-03-2003 - - Samen met andere afvallers van Idols
Oerend Hard 2003 05-04-2003 - - Met de Regiotappers, ISRC:NL-F05-03-15701
Woody Shoes 2004 - - - Cover van Carnaval Festival, MP3
Niets is te dol / Jodelie 2005 - - - MP3
Kom van dat dak af 2007 - - - MP3

Dvd[bewark | bronkode bewarken]

  • KlompenVincent The Movie (2003)

Uutgaonde verwiezing[bewark | bronkode bewarken]