F35 (feetssnelweg)

Uut Wikipedia, de vrye encyklopedy
(döärstüürd vanaf "F35 (feetssnelwegge)")

De F35 is nen fietssnelweg tusken Nijverdal in Salland en Eanske in Twente, met ziedtäk noar Et Vjen en Oldenzel. Et trajekt is deel van et Hoogweardig fietsnetwark Tweante. De naam F35 is baseerd op de naam van de A35/N35-autobaan dee der eawenredig met metlöp.

Anwezigheid[bewark | bronkode bewarken]

F35 bie Station Eanske Driene.

In 2009 hebt ze de eerste stukke bie Almelo legd, as onderdeel bie et projekt Almelo Verdiept.

Tusken et FBK-Stadion in Hengel en et Station Eanske Driene is et trajekt ok a terecht. 'n Fietssnelweg lig doar op et zuden van de spoorlien. Der kömmen a rap problemen noa et lösdoon op 22 november 2011. Bie 'n oawerweg woar 'n fietssnelweg et AKZO-rakkordement kruust gungen fietsers vaak oonderoet op et spoor. Um dat teggen te goan hebt ze der extra löchten biejdoan en bint der nieje woarskouwingbrör. In 2017 hebt ze 'n oawerweg der oet doan.

Ontwearp[bewark | bronkode bewarken]

Tusken Nijverdal en Almelo lig de fietsweg langs de rieksweg N35. Van Almelo op Eanske an löp et langs de spoorlien. 'n Ziedtak op Oldenzel an lig langs de N342 en 'n ziedtak öp Et Vjen an wördt een vriejliggend stuk.

Deurdat de F35 veur een deel langs de spoorlien lig, kan et de ongelieke krusinge metbroeken wat der al bint.

Op 1 juli 2013 stemmen 'n gemeenteroad van Eanske in met onder andere "Et ontwearpen, veurbereiden en anleggen van twee fietsbruggen in 'n fietssnelweg F35 oawer de Auke Vleerstroate en et Kolosseum."