Champs-Élysées

Uut Wikipedia, de vrye encyklopedy
Champs-Élysées van bovenof
Champs-Élysées

De Champs-Élysées (voluut: Avenue des Champs-Élysées) is de duurste en briedste straote van Paries. Et is zoe'n 70 meter bried en 1.910 meter lang. Deur de bioskopen, kefees en winkels is et ien van de bekendste straoten van de wereld. Mit een gemiddelde huur van meer as €900.000,- per jaor per 100m² is et ok nog ien van de duurste straoten van de wereld. De ienigste straote waor de huren nog hoger liggen is Fifth Avenue in New York. De naeme is ofkomstig uut de Griekse mythologie, waorin de Elyzeese velden et verbliefplak is van de gelokkigen.

De Champs-Élysées staot bekend as de schierste straote van de wereld. Et lokt dan ok een bulte rieke en bekende lu. De komst van internationaole winkels liekas McDonalds en Starbucks zorgen veur een veraandering in et anzien van de straote. De gemiente het besleuten om disse vermiende banalisering tegen te gaon. Zo het de gemiente de Zweedse winkel H&M verbeuden om een filiaal te eupenen in de straote.

In et oosten van de Avenue des Champs-Élysées viej' de Jardin des Tuileries, et Louvre en in et westen de Arc de Triomphe.

Uutgaonde verwiezings[bewark | bronkode bewarken]


Wikimedia Commons Commons: Champs-Élysées - plaatjes, filmkes en/of gelüüdsbestanden.