Bertha Vaags

Uut Wikipedia, de vrye encyklopedy
Nå navigaty springen Nå söken springen

E.B. Vaags-Krosenbrink (Bertha Vaags) (Miste, 1923) is ne Achterhookse schriefster. Eure schrieveri-je hef ze uutebracht as E.B. Vaags-Krosenbrink.

Laeven[bewark | bronkode bewarken]

Vaags is geboren op ne boerderi'je in de buurtschap Miste bi'j Wenters in de Nederlands previnsie Gelderland. In eure jeugd, vanaf eure schooljaoren, schreef ze gedichtjes veur zichzelf en gelaegenheidsgedichtjes. In 1945 trouwen ze met G.J. Vaags, den lateren schriever van Zoerkooldrellen. Samen met um richten ze een horecabedrief op in Wenters. Nao zienen dood in 1981 ging ze daor wieter met, samen met eure kinder tot in 1997.

Schrieveri'je[bewark | bronkode bewarken]

Zee warken an verschillende verzamelbundels met, zo as De Oelenwanne (1964), Den Zaodbarg (1967) en Schriewied (1969). Ok publicaeren ze geregeld in De Moespot, het dreemaondeleks tiedschrift van het Verbond van Nedersaksische Dialektkringen. Ok schreef ze toneelstukken, waor ze verschillende prieze met won.

Van eure hand verscheen in 1989 den roman Het Arfgood 't Diekshoes en in 1992 Felix en Daffie op avontuur, ne bundel veur kindere in het Nederlands. Enkelt schrif ze no gedichten, in de aerste plaatse veur zichzelf.

Uutgaonde verwiezing[bewark | bronkode bewarken]

Bronnen / wellen:
  • Dialectkring.nl