Verskil tüsken versys van "Uddelermeer"

Uut Wikipedia, de vrye encyklopedy
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
't '''Uddelmeer''' is een bekend meer in 't [[daarp]] [[Uddel]], van de [[Nederlaand|Nederlanse]] [[pervincie|previnsie]] [[Gelderlaand|Gelderland]]. 't Uddelermeer leit in 't zuudwesten van [[Uddel]], en is bie 't grote pebliek werschienlijk nog bekender as 't daarp Uddel zelf. Veural deur 't meer is [[Uddel]] een toeristisch daarp eworden. An 't Uddelermeer steet oek een resterant hier he-j een mooi uutzicht over 't Uddelermeer.
Uddel is een prachtig darpje! Tis d'r goed toev'n. A je noen us eff'n will'n komm'n kiek'n, moe je ok eff'n langs ut Uddelermeer goan. Wulle wens'n jule veul plezier!!
Je kunn'n niet meer in 't meer zwemm'n want volgens de wieze méénsen in de stad is ut te duur om ut mooi schoon te mak'n. D'r schient blauwalg in te zitt'n.


Mit de iestied is der een kluut [[ies]] blieven liggen in 't gat dat onstaon is deur de iestongen. Disse kluut is in de loop der tied esmolten en op disse menier is 't Uddelermeer ontstaon. Zoks wordt een [[pingoruïne]] eneumd.
Geschiedenis
Mit de ijstied is er een kluut ijs bliev'n ligg'n in ut gat wat onstaon is deur de ijstongen.
Die kluut is usmolt'n en daor lag ut Uddelermeer. En dat noem'n ze dan een pingoruïne.


D'r lig ook een schitterende lap grond bie. Dat noem'n wullie De Huneschans. D'r lop'n vaak wat wollige schap'n.
Der leit ok een schitterende lap grond bie. Dat wordt de ''De Huneschans'' eneumd. Hier lopen vaak schapen rond.


[[Kattegerie:West-Veluws_artikel]]
Kort u-zeid: Kom gewoon eff'n kiek'n!
[[Kattegerie:Meer]]

Versy up 10:58, 18 apr 2007

't Uddelmeer is een bekend meer in 't daarp Uddel, van de Nederlanse previnsie Gelderland. 't Uddelermeer leit in 't zuudwesten van Uddel, en is bie 't grote pebliek werschienlijk nog bekender as 't daarp Uddel zelf. Veural deur 't meer is Uddel een toeristisch daarp eworden. An 't Uddelermeer steet oek een resterant hier he-j een mooi uutzicht over 't Uddelermeer.

Mit de iestied is der een kluut ies blieven liggen in 't gat dat onstaon is deur de iestongen. Disse kluut is in de loop der tied esmolten en op disse menier is 't Uddelermeer ontstaon. Zoks wordt een pingoruïne eneumd.

Der leit ok een schitterende lap grond bie. Dat wordt de De Huneschans eneumd. Hier lopen vaak schapen rond.