Wikipedie:Spelling

Uut Wikipedie, de vrye encyklopedy
Gao naor: navigasie, zeuk

Op disse zied vie'j de spellingsrichtlienen veur de verschillende Nedersaksiese tongvallen. De meeste daorvan hebben gien offisiële spellingsregels, mer der bin overal zwat wel spellingskommissies die n schriefwieze uutebröcht hebben.

Systeemteksten van Wikipedie[bronkode bewarken]

De systeemteksten van Wikipedie bin eschreven in t West-Veluws. De schriefwieze die daorveur gebruukt is, heet de Algemene Nedersaksiese Schriefwieze (ANS). Naost de systeemteksten is oek t veurblad in t West-Veluws (in de Nysassiske Skryvwyse (NSS)). Der is eprobeerd um bie de vertaling van de systeemteksten zo goed as t kan rekige te houwen mit de aandere tongvallen van t Nedersaksies, zo bin de beschrievingen veur de tabblaojen bieveurbeeld grotendeels in t Twents.

A'j wat te klagen hebben of a'j wat vragen willen, kom dan effen langes bie de praothoek.

Schriefwieze[bronkode bewarken]

De Algemene Nedersaksiese Schriefwieze (ANS) of de Nysassiske Skryvwyse (NSS) bin onze veurkeursschriefwiezen. De ANS en NSS wörden onder aandere gebruukt in de systeemteksten, veur t schrieven van Nedersaksiese artikels en teksten, veur t beneumen van onze kategorieën, in mallen, en gao zo mer deur.

In de tabel hieronder vie'j n overzicht van aandere toe-estaone schriefwiezes.

Aandere schriefwiezes

Zie oek[bronkode bewarken]