Verskil tüsken versys van "Woordenboek van de Achterhoekse en Liemerse Dialecten"

Uut Wikipedia, de vrye encyklopedy
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
K WALD-spelling: 't
KGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
't '''Woordenboek van de Achterhoekse en Liemerse Dialecten''' (af-ekort: '''WALD''') is een project dat bestoat uut vief themawoordenbuken van Achterhoekse en Liemerse dialecten.
't '''Woordenboek van de Achterhoekse en Liemerse Dialecten''' (af-ekort: '''WALD''') is een project dat bestoat uut vief themawoordenbuken van [[Achterhooks|Achterhoekse]] en [[Liemers (dialect)|Liemerse]] dialecten.


't [[Staring Instituut]], instituut veur 't streekeigene in de [[Achterhoek]] en [[Liemers]] is vanaf de oprichting al bezig een Achterhoeks en Liemers woordenboek samen te stellen. Dit woordenboek hef een andere opzet as de meeste andere woordenbuken. 't WALD is gin alfabetische opsomming van woorden, moar gif de woorden noar onderwarp, dus met een logische samenhang. De volgende WALD-woordenbuken bunt vanaf 1984 verschenen:
't [[Staring Instituut]], instituut veur 't streekeigene in de [[Achterhook|Achterhoek]] en [[Liemers]] is vanaf de oprichting al bezig een Achterhoeks en Liemers woordenboek samen te stellen. Dit woordenboek hef een andere opzet as de meeste andere woordenbuken. 't WALD is gin alfabetische opsomming van woorden, moar gif de woorden noar onderwarp, dus met een logische samenhang. De volgende WALD-woordenbuken bunt vanaf 1984 verschenen:


* De mens
* De mens

Versy up 00:43, 23 aug 2008

't Woordenboek van de Achterhoekse en Liemerse Dialecten (af-ekort: WALD) is een project dat bestoat uut vief themawoordenbuken van Achterhoekse en Liemerse dialecten.

't Staring Instituut, instituut veur 't streekeigene in de Achterhoek en Liemers is vanaf de oprichting al bezig een Achterhoeks en Liemers woordenboek samen te stellen. Dit woordenboek hef een andere opzet as de meeste andere woordenbuken. 't WALD is gin alfabetische opsomming van woorden, moar gif de woorden noar onderwarp, dus met een logische samenhang. De volgende WALD-woordenbuken bunt vanaf 1984 verschenen:

  • De mens
  • De mens en zien huus
  • De mens en zien wark
  • De mens en zien gezins- en gemeenschapslaeven
  • De mens en de weerld

Uutgoande verwiezing