Verskil tüsken versys van "Berre"

Uut Wikipedia, de vrye encyklopedy
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
JAnDbot (Oaverleg | bydragen)
K bot derbie: nrm:Llit
AlleborgoBot (Oaverleg | bydragen)
K bot derbie: bat-smg:Luova
Regel 37: Regel 37:


[[af:Bed]]
[[af:Bed]]
[[bat-smg:Luova]]
[[br:Gwele]]
[[br:Gwele]]
[[ca:Llit]]
[[ca:Llit]]

Versy up 16:11, 16 mrt 2008

Schilderie mit twee meensen in bedde

Een berre (oek wel een bedde, bère of ledekant eneumd) is een zach meubel um op te slapen, en besteet uut een ledekant mit daorop een berrezak mit berregoed, zoas lakens en dekens of een dekbed en een kussen. Een berre steet 't meesten van de tied in een slaapkamer, mar der bestaon oek zogenaamde 'bedbanken' dee-j as banke en as berre kunnen gebruken.

Soorten berren

Der bestaon eenpersoonsberren en tweepersoonsberren. In een tweepersoonsberre slaap je naos mekaar. Een eenpersoonsberre hef tegesworig meestentieds een ofmeting van 90 centimeter bie 200 centimeter. Tweepersoonsberren hem een breedte dee bie de persoonlijke behoefte pas van de persoon dee der de lakens in delen.

Daornaos bin der stapelberren waorin je boven mekaar liggen en hoogslapers, mit onder 't berre een (kiender)buro. Hemelberren hem een overkapping ("hemel") en kunnen vake mit een gedien of-esleuten wonnen waordeur je beter bescharmd wonnen tegen vliegende insekken en niejsgierige blikken. Vrogger gebruken de meensen vake bessteeën. Naos een berre steet vake een blaker, oek wel nachlampjen eneumd.

Nedersaksisch