Verskil tüsken versys van "Platduuts"

Uut Wikipedia, de vrye encyklopedy
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
dit artikel verwies allinnig naor de Duutse dialekken neet naor 't Nedersaksisch, hier bin nog gien interwiki's veur
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
Et '''Platduuts''' (''Plattdüütsch'') is een verzaemelnaeme veur de [[Nedersaksisch]]e variaanten die in [[Duutslaand]] praot wodden. De reden veur de scheiding van de [[Nederlaands|Nederlaans]]-Nedersaksische dialekten en de [[Duuts]]-Nedersaksische dialekten is de invloed van de standerdtael. De spelling en woordeschat bin veur een groot gedielte beïnvloed deur de beiden standerdtaelen, waordeur d'r as et waore een taelgreens ekreëerd is deur de overheden van Nederlaand en Duutslaand. Toch bin de Platduutse dialekten die kotbi'j de greens praot wodden aorig goed verstaonber veur de Nederlaans-Nedersaksische sprekers van de greensstreekdialekten.
Et '''Platduuts''' is een verzaemelnaeme veur de [[Nedersaksisch]]e variaanten die in [[Duutslaand]] praot wodden. De reden veur de scheiding van de [[Nederlaands|Nederlaans]]-Nedersaksische dialekten en de [[Duuts]]-Nedersaksische dialekten is de invloed van de standerdtael. De spelling en woordeschat bin veur een groot gedielte beïnvloed deur de beiden standerdtaelen, waordeur d'r as et waore een taelgreens ekreëerd is deur de overheden van Nederlaand en Duutslaand. Toch bin de Platduutse dialekten die kotbi'j de greens praot wodden aorig goed verstaonber veur de Nederlaans-Nedersaksische sprekers van de greensstreekdialekten.


Vrogger nuumden meensken et Nedersaksisch dat in [[Nederlaand]] praot wodde ok wel ''Platduuts'', dit begrip wodt now allange niet bruukt in Nederlaand. Dialekten en streektaelen wodden over et algemien vaeke wel anduud as ''plat'', dit het liekewel niks van doen mit et Platduuts.
Vrogger nuumden meensken et Nedersaksisch dat in [[Nederlaand]] praot wodde ok wel ''Platduuts'', dit begrip wodt now allange niet bruukt in Nederlaand. Dialekten en streektaelen wodden over et algemien vaeke wel anduud as ''plat'', dit het liekewel niks van doen mit et Platduuts.

In et Platduuts verwiest ''Plattdüütsch'' naor et [[Nederduuts]] (dus et [[Nedersaksisch]] en et [[Oost-Nederduuts]] tegere).


{{interwiki|code=nds}}
{{interwiki|code=nds}}

Versy up 18:34, 22 feb 2008

Et Platduuts is een verzaemelnaeme veur de Nedersaksische variaanten die in Duutslaand praot wodden. De reden veur de scheiding van de Nederlaans-Nedersaksische dialekten en de Duuts-Nedersaksische dialekten is de invloed van de standerdtael. De spelling en woordeschat bin veur een groot gedielte beïnvloed deur de beiden standerdtaelen, waordeur d'r as et waore een taelgreens ekreëerd is deur de overheden van Nederlaand en Duutslaand. Toch bin de Platduutse dialekten die kotbi'j de greens praot wodden aorig goed verstaonber veur de Nederlaans-Nedersaksische sprekers van de greensstreekdialekten.

Vrogger nuumden meensken et Nedersaksisch dat in Nederlaand praot wodde ok wel Platduuts, dit begrip wodt now allange niet bruukt in Nederlaand. Dialekten en streektaelen wodden over et algemien vaeke wel anduud as plat, dit het liekewel niks van doen mit et Platduuts.

In et Platduuts verwiest Plattdüütsch naor et Nederduuts (dus et Nedersaksisch en et Oost-Nederduuts tegere).

Wikipedia
Wikipedia
[[:{{{kode}}}:|Platduutse versy]] van Wikipedia