Verskil tüsken versys van "Heufplaose"

Uut Wikipedia, de vrye encyklopedy
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
K Heufplaotse is ewiezig naor Heufplaose
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
De '''heufplaotse''' (oek wel: ''heufplekke'') van een [[gemiente (bestuur)|gemeente]] is de plaotse waor 't [[gemeentehuus]] evestigd is of waor de gemeente naor verneumd is. Een heufplaotse is meestentieds de plekke waor 't bestuur evestigd is. In [[Nederlaand]] geld dit liekewels neet veur 't laansbestuur, dat is [[Den Haag]] evestigd is, terwiel [[Amsterdam]] de heufplaotse van 't laand is.
De '''heufplaose''' of '''heufplekke''' van een [[gemiente (bestuur)|gemeente]] is de plaose waor 't [[gemeentehuus]] steet of waor de gemeente naor verneumd is. In [[Nederlaand]] gelt dit neet veur 't laansbestuur, dat is [[Den Haag]] zit, terwiel [[Amsterdam]] de heufplaose van 't laand is.


Een heufplaotse wonnen naos de andujing ''heufplekke'' oek wel ''heufdarp'' eneumd. De plaotse [[Heufdarp]] ([[Nederlaands|Nederlaans]]: ''Hoofddorp'') dank zien naam an 't feit dat 't de heufplaotse van de gemeente [[Haarlemmermeer]] is.
Een heufplaose wonnen naos de anduding ''heufplekke'' oek wel ''heufdarp'' eneumd. De plaose [[Heufdarp]] ([[Nederlaands|Nederlaans]]: ''Hoofddorp'') dank zien naam an 't feit dat 't de heufplaose van de gemeente [[Haarlemmermeer]] is.


De heufplaotse van een [[pervincie|previnsie]] of een [[laand]] wonnen over 't algemeen een [[heufdstad|heufstad]] eneumd.
De heufplaose van een [[pervincie|previnsie]] of een [[laand]] wonnen over 't algemeen een [[heufdstad|heufstad]] eneumd.


[[Kattegerie:West-Veluws artikel]]
[[Kattegerie:West-Veluws artikel]]

Versy up 20:24, 11 nov 2007

De heufplaose of heufplekke van een gemeente is de plaose waor 't gemeentehuus steet of waor de gemeente naor verneumd is. In Nederlaand gelt dit neet veur 't laansbestuur, dat is Den Haag zit, terwiel Amsterdam de heufplaose van 't laand is.

Een heufplaose wonnen naos de anduding heufplekke oek wel heufdarp eneumd. De plaose Heufdarp (Nederlaans: Hoofddorp) dank zien naam an 't feit dat 't de heufplaose van de gemeente Haarlemmermeer is.

De heufplaose van een previnsie of een laand wonnen over 't algemeen een heufstad eneumd.