Verskil tüsken versys van "Jenny Arean"

Uut Wikipedia, de vrye encyklopedy
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
In abn omgezet
Etiketten: Bewarking via mobil Bewarking via mobile websteade
K Dit is niet de ABN-Wikipedia. Versy 314412 van Krister. horn (oaverleg) weaderümmedraid
Regel 1: Regel 1:
[[File:JennyArean1972.jpg|thumb|Jenny Arean (1972)]]
[[File:JennyArean1972.jpg|thumb|Jenny Arean (1972)]]
'''Jenny Arean''' ([[Lisse]], [[4 oktober]] [[1942]]) is n [[Nederlaand|Nederlandse]] zangeres, grappenmaakster en [[akteur|actrice]]. Haar werkelijke naam is 'Joanna Jenneke Josepha Klarenbeek'.
'''Jenny Arean''' ([[Lisse]], [[4 oktober]] [[1942]]) is n [[Nederlaand|Nederlandse]] zangeres, grappenmaakster en [[akteur|aktrise]]. Heur warkelike naam is '''Joanna Jenneke Josepha Klarenbeek'''.


Ze was enigst kind van een kelner en een zangeres, [[Conny Renoir]]. Ook haar grootmoeder was een zangeres ([[Henny Verra]]). Op haar veertiende zag ze een show bij [[Wim Sonneveld]] en sindsdien wou ze bij het [[cabaret]]. Aan het begin van de jaren '60 zat ze bij het ABC-cabaret van [[Wim Kan]] en [[Corry Vonk]]. Op advies van Vonk veranderde ze haar naam in Jenny Arean.
Ze was enigst kiend van n kelner en n zangeres, [[Conny Renoir]]. Oek heur grootmoer was n zangeres ([[Henny Verra]]). Op heur veertiende zag ze n show bie [[Wim Sonneveld]] en sinsdien wou ze bie t [[kabaret]]. An t begin van de jaoren '60 zat ze bie t ABC-kabaret van [[Wim Kan]] en [[Corry Vonk]]. Op advies van Vonk veranderde ze der naam in Jenny Arean.


In de jaoren '60 had ze de heufdrol in de populaere tillevisiemusical ([[NCRV]]) "Er valt een ster" ([[1963]]) en "Vadertje Langbeen" ([[1964]]). In de jaoren zeuventig dee ze an verscheiene musicals mee, waoroender "En nu naar bed" ([[1971]]) van [[Annie M.G. Schmidt]], en speulde ze n heufdrol in "Het meisje met de blauwe hoed" ([[1972]]), n tillevisiebewarking van t gelieknamige boek van [[Johan Fabricius]]. Daornaost dee ze in [[1975]] n kabaretprogramma "Scherts, satire, songs en ander snoepgoed" mit [[Robert Long]], [[Dimitri Frenkel Frank]] en [[Jérôme Reehuis]].
In de jaren '60 had ze de hoofdrol in de populai
re televisiemusical ([[NCRV]]) "Er valt een ster" ([[1963]]) en "Vadertje Langbeen" ([[1964]]). In de jaren zeventig deed ze aan verscheiden musicals mee, waaronder "En nu naar bed" ([[1971]]) van [[Annie M.G. Schmidt]], en speelde ze eenn hoofdrol in "Het meisje met de blauwe hoed" ([[1972]]), een televisiebewerking van het gelijknamige boek van [[Johan Fabricius]]. Daarnaast deed ze in [[1975]] een cabaretprogramma "Scherts, satire, songs en ander snoepgoed" met [[Robert Long]], [[Dimitri Frenkel Frank]] en [[Jérôme Reehuis]].


In [[1977]] had ze een hit samen met [[Frans Halsema]] gezongen: "Vluchten kan niet meer", een duet uit de musical "En nu naar bed". Sinds de jaren tachtig maakte ze soloprogramma's. Daarnaast speelt ze in verschillende musicals.
In [[1977]] had ze n hit samen mit [[Frans Halsema]] ezungen: "Vluchten kan niet meer", n duet uut de musical "En nu naar bed". Sinds de jaoren tachtig maakte ze soloprogramma's. Daornaost speult ze in verschillende musicals.


Arean was van 1963 tot 1973 getrouwd met de acteur [[Huib Rooymans]]. Het stel kreeg een dochter, Myra. Begin jaren tachtig had Arean een relatie met [[Ischa Meijer]] die haar aanmoedigde een soloprogramma uit te brengen. Ze speelden samen in vier theaterprogramma's.
Arean was van 1963 tot 1973 etrouwd mit de akteur [[Huib Rooymans]]. t Stel kreeg n deren, Myra. Begin jaoren tachtig had Arean n relaosie mit [[Ischa Meijer]] die heur anmoedigde n soloprogramma uut te brengen. Ze speulde samen in vier theaterprogramma's.


Daorna heeft Arean een hele bult tv-programma's uitgebracht. Alleen, maar ook met [[Lucretia van der Vloot]], [[Willeke Alberti]] en andere lieden.
Daornao het Arean n hele bult tv-programma's uutebrocht. Alleen, mar oek mit [[Lucretia van der Vloot]], [[Willeke Alberti]] en are luui.


De voorbije jaren staat ze t bekendst om haar rol in de tv-serie van '' 't Schaep'': [['t Schaep met de vijf Pooten]], [['t Vrije Schaap]], [['t Spaanse Schaep]], [['t Schaep in Mokum]] en [['t Schaep Ahoy]].
De veurbieje jaoren staot ze t bekendst um der rol in de tv-serie van '' 't Schaep'': [['t Schaep met de vijf Pooten]], [['t Vrije Schaap]], [['t Spaanse Schaep]], [['t Schaep in Mokum]] en [['t Schaep Ahoy]].


==Uutgaonde verwiezing==
==Uutgaonde verwiezing==
{{commonscat|Jenny Arean}}
{{commonscat|Jenny Arean}}


{{DEFAULTSORT:Arean, Jenny}}
{{Dialekt|wvel|Putten|Algemene Nedersaksiese Schriefwieze}}
{{Dialekt|wvel|Putten|Algemene Nedersaksiese Schriefwieze}}


{{DEFAULTSORT:Arean, Jenny}}
[[Kategorie:Akteur]]
[[Kategorie:Akteur]]
[[Kategorie:Nederlaandse zanger]]
[[Kategorie:Nederlaandse zanger]]

Versy up 02:10, 14 aug 2021

Jenny Arean (1972)

Jenny Arean (Lisse, 4 oktober 1942) is n Nederlandse zangeres, grappenmaakster en aktrise. Heur warkelike naam is Joanna Jenneke Josepha Klarenbeek.

Ze was enigst kiend van n kelner en n zangeres, Conny Renoir. Oek heur grootmoer was n zangeres (Henny Verra). Op heur veertiende zag ze n show bie Wim Sonneveld en sinsdien wou ze bie t kabaret. An t begin van de jaoren '60 zat ze bie t ABC-kabaret van Wim Kan en Corry Vonk. Op advies van Vonk veranderde ze der naam in Jenny Arean.

In de jaoren '60 had ze de heufdrol in de populaere tillevisiemusical (NCRV) "Er valt een ster" (1963) en "Vadertje Langbeen" (1964). In de jaoren zeuventig dee ze an verscheiene musicals mee, waoroender "En nu naar bed" (1971) van Annie M.G. Schmidt, en speulde ze n heufdrol in "Het meisje met de blauwe hoed" (1972), n tillevisiebewarking van t gelieknamige boek van Johan Fabricius. Daornaost dee ze in 1975 n kabaretprogramma "Scherts, satire, songs en ander snoepgoed" mit Robert Long, Dimitri Frenkel Frank en Jérôme Reehuis.

In 1977 had ze n hit samen mit Frans Halsema ezungen: "Vluchten kan niet meer", n duet uut de musical "En nu naar bed". Sinds de jaoren tachtig maakte ze soloprogramma's. Daornaost speult ze in verschillende musicals.

Arean was van 1963 tot 1973 etrouwd mit de akteur Huib Rooymans. t Stel kreeg n deren, Myra. Begin jaoren tachtig had Arean n relaosie mit Ischa Meijer die heur anmoedigde n soloprogramma uut te brengen. Ze speulde samen in vier theaterprogramma's.

Daornao het Arean n hele bult tv-programma's uutebrocht. Alleen, mar oek mit Lucretia van der Vloot, Willeke Alberti en are luui.

De veurbieje jaoren staot ze t bekendst um der rol in de tv-serie van 't Schaep: 't Schaep met de vijf Pooten, 't Vrije Schaap, 't Spaanse Schaep, 't Schaep in Mokum en 't Schaep Ahoy.

Uutgaonde verwiezing

Wikimedia Commons Commons: Jenny Arean - plaatjes, filmkes en/of gelüüdsbestanden.
Dit artikel is eskreaven in et westveluwske dialekt van Putten, in de Algemene Nedersaksiese Schriefwieze.