Verskil tüsken versys van "Darp"

Uut Wikipedia, de vrye encyklopedy
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
RoboServien (Oaverleg | bydragen)
K nieje naamruumte
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
Een '''daarp''' is een kleine [[nederzetting]]. De omvang van een daarp veur wat betreft 't antal woeningen is niet edefinieerd. Een daarp is groter dan een [[gehucht]], mar kleiner dan een [[vlek (nederzetting)|vlek]] en een [[stad]]. Een meugelijk onderscheid tussen een gehucht en een daarp kan wezen dat de leste een [[kaark]] bezit. Dit wordt oek wel een [[kaarkdaarp]] enoemd.
Een '''daarp''' is een kleine woenplek. De grootte van een daarp wat 't antal woeningen betreft is niet krek vast-eleid. Een daarp is groter as een [[gehucht]], mar kleiner as een [[vlekke|vlek]] en een [[stad]]. Een meugelijk verschil tussen een gehucht en een daarp kan wezen dat een daarp een [[kaark]] het. Dit wordt oek wel een [[kaarkdaarp]] eneumd.


Een vlek en een stad hen daorentegen een [[maart]], die over 't algemeen in een daarp niet wordt an-etruffen.
Een vlek en een stad hen daorentegen een [[mart]], die over 't algemeen in een daarp niet an-etröffen wordt.


In 't oosten van 't laand laggen naost hoger elegen akkercomplexen, die [[es (geografie)|es]]sen enoemd worren, zogenaomde [[esdaarp]]en.
In 't oosten van 't laand laggen naost hoger elegen akkercomplexen, die [[es (geografie)|es]]sen eneumd worren, zogenaamde [[esdaarp]]en.


Een aore vorm is 't [[lintdaarp]], die bieveurbeeld in [[veenkoloniën]] wordt an-etruffen.
Een are vorm is 't [[lintdaarp]], die bieveurbeeld in [[veenkeloniën]] an-etröffen wordt.


Daarpen worren an-etruffen in laandelijk gebied. Daarpen warren tot de [[industriële revelutie]] en de daormee epaord gaonde [[urbanisaotie]] de meest veurkommende woenvorm.
Daarpen worren an-etröffen in landelijke gebieden. Daarpen waren tot de [[industriële revolusie]] en de daormee epaord gaonde [[verstejelijking]] de meest veurkommende woenvorm.


== Nedersaksisch ==
== Nedersaksisch ==

Versy up 20:43, 17 mrt 2007

Een daarp is een kleine woenplek. De grootte van een daarp wat 't antal woeningen betreft is niet krek vast-eleid. Een daarp is groter as een gehucht, mar kleiner as een vlek en een stad. Een meugelijk verschil tussen een gehucht en een daarp kan wezen dat een daarp een kaark het. Dit wordt oek wel een kaarkdaarp eneumd.

Een vlek en een stad hen daorentegen een mart, die over 't algemeen in een daarp niet an-etröffen wordt.

In 't oosten van 't laand laggen naost hoger elegen akkercomplexen, die essen eneumd worren, zogenaamde esdaarpen.

Een are vorm is 't lintdaarp, die bieveurbeeld in veenkeloniën an-etröffen wordt.

Daarpen worren an-etröffen in landelijke gebieden. Daarpen waren tot de industriële revolusie en de daormee epaord gaonde verstejelijking de meest veurkommende woenvorm.

Nedersaksisch