Verskil tüsken versys van "Discours sur l'origine et les fondements de l'inégalité parmi les hommes"

Uut Wikipedia, de vrye encyklopedy
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Droadnaegel (Oaverleg | bydragen)
NGolds20 (Oaverleg | bydragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Etiketten: Bewarking via mobil Bewarking via mobile websteade
Regel 1: Regel 1:
'''Discours sur l'origine et les fondements de l'inégalité parmi les hommes''' (Neerlaandse titel: '''Vertoog over de ongelijkheid'''. Lös vertaalt in 't Nedersaksies: '''Deankeri'je over 'n oongeliekheid''') is 'n boek eskreven deur [[Jean-Jacques Rousseau]]. Hi'j deuden met an 'n priesvraog in 1754 van 'n Académie des Sciences, Arts et Belles-Lettres de Dijon. 't Mossen antwoord geven op de vraog: Wat is de oorsprunk van de oongeliekheid bi'j meansen en of dissent wel heurden bi'j 'n netuurrecht. Veur dit kregen he gien pries, maor hi'j brachten 't as nog op de markt in 1755. Uuteanlik wörn 't 'n völle elezen boek, en is noe aait nog bi'j luu in 'n kaste te vinnen. Rousseau hef dan ok völle invloederi'je had in 't dissent-tiedse deanken en doen van meansen en maotskappi'je, zo as beveurbeeld in de [[Romantiek]] en de uutsprake ''terugge naor de netuur'' is ok an hum te daanken.
'''Discours sur l'origine et les fondements de l'inégalité parmi les hommes''' (neaderlandse titel: '''Vertoog over de ongelijkheid'''. Vertaalt in et neadersassisk: '''Denkerye oaver de ungelykheid''') is een boik eskreaven döär [[Jean-Jacques Rousseau]]. Hy döädden med an een prysvråge in 1754 van de ''Académie des Sciences, Arts et Belles-Lettres de Dijon''. Et Mosten antwoord geaven op de vråge: Wat is de oorsprüng van de ungelykheid by mensken en of dissend wal höyrden by een natuurrechte. Vöär dit kreagen he geyn prys, mår hy brachtten et asnoch up de markte in 1755. Uutendelik wördden et een völle eleasen book, en is nu ait noch by lüse in de kaste te vinden. Rousseau hevt dan ook völle invlood ehad up et disse-tydse denken en doon van mensken en måtskappye, so as byvöärbeyld in de [[Romantiek|Romantik]] en de uutspråke ''terügge når de natuur'' is ouk an hüm te danken.


{{Dialekt|sdz|[[Vechte|'t Vechtdal]]|ANS}}
{{Dialekt|sdz|[[Vechte|'t Vechtdal]]|ANS}}

Versy up 09:53, 13 aug 2018

Discours sur l'origine et les fondements de l'inégalité parmi les hommes (neaderlandse titel: Vertoog over de ongelijkheid. Vertaalt in et neadersassisk: Denkerye oaver de ungelykheid) is een boik eskreaven döär Jean-Jacques Rousseau. Hy döädden med an een prysvråge in 1754 van de Académie des Sciences, Arts et Belles-Lettres de Dijon. Et Mosten antwoord geaven op de vråge: Wat is de oorsprüng van de ungelykheid by mensken en of dissend wal höyrden by een natuurrechte. Vöär dit kreagen he geyn prys, mår hy brachtten et asnoch up de markte in 1755. Uutendelik wördden et een völle eleasen book, en is nu ait noch by lüse in de kaste te vinden. Rousseau hevt dan ook völle invlood ehad up et disse-tydse denken en doon van mensken en måtskappye, so as byvöärbeyld in de Romantik en de uutspråke terügge når de natuur is ouk an hüm te danken.

Dit artikel is eskreaven in et sallandske dialekt van 't Vechtdal, in de ANS.