Verskil tüsken versys van "Wikipedia:Gao uut van goeie wil"

Uut Wikipedia, de vrye encyklopedy
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
MerlIwBot (Oaverleg | bydragen)
MerlIwBot (Oaverleg | bydragen)
Regel 67: Regel 67:
[[ta:விக்கிப்பீடியா:நல்லெண்ண நம்பிக்கை]]
[[ta:விக்கிப்பீடியா:நல்லெண்ண நம்பிக்கை]]
[[te:వికీపీడియా:మంచి విశ్వాసం]]
[[te:వికీపీడియా:మంచి విశ్వాసం]]
[[th:วิกิพีเดีย:เชื่อว่าคนอื่นมีเจตนาดี]]
[[tl:Wikipedia:Mag-hinuha ng katapatan]]
[[tl:Wikipedia:Mag-hinuha ng katapatan]]
[[tr:Vikipedi:İyi niyet varsayın]]
[[tr:Vikipedi:İyi niyet varsayın]]

Versy up 00:51, 10 mrt 2013

Dizze pagina in 'n notendop: Goa er vanuut dat medegebrukers er zint om te helpen en niet om Wikipedie kapot te moaken.

Uutgoan van goede wil van meinsen is 'n fundamenteel beginsel op Wikipedie. In principe mag iedereen mitwarken an dit project. Doarbie goan we d'r van uut dat de gebrukers goede bedoelingen hebt. Als mensen allennig mit slechte bedoelingen mitwarken zol Wikipedie faal'n. In de praktiek betekent dit dat fouten niet noodzaakliekerwies vandalisme zint. Aj fouten ziet dreeje ze dan niet zomoar troch of noeme ze niet vandalisme. Hol bij meningsverschillen in 't achterhoofd dat oen 'tegenstaander' net als ie denkt ut project vooruut te brengen. Gebruuk overlegpagina's om oen redenering te verduudelieken en loat aandern dat ook doen. Probeer te voorkomen dat problemen escaleert.

Neie Wikipedianen hebben voak nog gien besef voan de gemienschap woarin zie terechgekomen zint. Ook Wikipedianen die al langer mitwarken waar ooit onervaren. Denk doaran, zeker mit neikommers is ut belangriek om d'r van uut te goan dat ze ut goed met Wikipedie voor hebt. Wies die neikommers op de anwezige richtlienen en leg ze uut woat ze verkeerd doen.

Verbieter foutieve informasie in ploats van diese gewoan weg te hoalen (tenzie het nie oanders ken natuurlijk). Het simpelweg verwiederen van biedroage kweekt onbegrip bie den oander.

Benoade neie nieuwelingen personliek, met ien eigengeschrieven boadskap. Da goat uut van goede wil van een niee wikipediaan, nie van de mogeliek slechte wil van een onpersoonliek welkom geheten mogelieke vandoal.

Uutgoan fan goede wil is gebasiert op bedoelingn, net op wah meinse echt doen. Allemoal maken wie fouten. Help elkoar door fouten te herstelln en goat ienaander niet beskuldigen die doar verantwoardeliek voor woaren.

Uitgoan van slechte wil kan lieden tot:

  • Persoonlieke oanvallen
  • POV-problemen

Natuurlek is net oalles een uuting van goede wil. Wanneer ut overduudeliek is dat iemand niet van goede wil is, kan d'r altied nog opetreden worden.

Dit stok is eskreven in 't Zuudwest-Zuud-Drèents van de Drèents-Oaveriesselse grèensstreek.