Verskil tüsken versys van "Wikipedia:Spelling"

Uut Wikipedia, de vrye encyklopedy
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
KGeen bewerkingssamenvatting
K 'op diede pagina' (op disse/dizze pagina?)
Regel 2: Regel 2:


==Systeemteksten van Wikipedie==
==Systeemteksten van Wikipedie==
De systeemteksten van {{SITENAME}} bin eschreven in t West-Veluws, de schriefwieze die daorveur gebruukt is, heet de [[Wikipedie:Algemene Nedersaksiese Schriefwieze|Algemene Nedersaksiese Schriefwieze (ANS)]]. Naost de systeemteksten is oek t veurblad in t West-Veluws (oek in ANS), de artikels van de maond en t leste niejs dat op t veurblad steet bin altied verschillende Nedersaksiese dialekten. Der is eprobeerd um bie de vertaling van de systeemteksten zo goed as t kan rekige te houwen mit de aandere tongvallen van t Nedersaksies, zo bin de beschrievingen veur de tabblaojen bieveurbeeld in t [[Tweants|Twents]] en de tekste in de zeukbalke ("zeuken") is vertaald in de meestveurkoemende dialekten.
De systeemteksten van {{SITENAME}} bin eschreven in t West-Veluws. De schriefwieze die daorveur gebruukt is, heet de [[Wikipedie:Algemene Nedersaksiese Schriefwieze|Algemene Nedersaksiese Schriefwieze (ANS)]]. Naost de systeemteksten is oek t veurblad in t West-Veluws (oek in ANS). De artikels van de maond en t leste niejs dat op t veurblad steet bin altied verschillende Nedersaksiese dialekten. Der is eprobeerd um bie de vertaling van de systeemteksten zo goed as t kan rekige te houwen mit de aandere tongvallen van t Nedersaksies, zo bin de beschrievingen veur de tabblaojen bieveurbeeld in t [[Tweants|Twents]] en de tekste in de zeukbalke ("zeuken") is vertaald in de meestveurkoemende dialekten.


A'j wat te klagen hebben of a'j wat vragen willen, kom dan effen langes bie [[Wikipedie:Praothoek|de praothoek]].
A'j wat te klagen hebben of a'j wat vragen willen, kom dan effen langes bie [[Wikipedie:Praothoek|de praothoek]].

Versy up 21:02, 24 aug 2012

Op disse zied vie'j de spellingsrichtlienen veur de verschillende Nedersaksiese tongvallen. De meeste daorvan hebben gien offisiële spellingsregels, mer der bin overal zwat wel spellingskommissies die n schriefwieze uutebröcht hebben.

Systeemteksten van Wikipedie

De systeemteksten van Wikipedia bin eschreven in t West-Veluws. De schriefwieze die daorveur gebruukt is, heet de Algemene Nedersaksiese Schriefwieze (ANS). Naost de systeemteksten is oek t veurblad in t West-Veluws (oek in ANS). De artikels van de maond en t leste niejs dat op t veurblad steet bin altied verschillende Nedersaksiese dialekten. Der is eprobeerd um bie de vertaling van de systeemteksten zo goed as t kan rekige te houwen mit de aandere tongvallen van t Nedersaksies, zo bin de beschrievingen veur de tabblaojen bieveurbeeld in t Twents en de tekste in de zeukbalke ("zeuken") is vertaald in de meestveurkoemende dialekten.

A'j wat te klagen hebben of a'j wat vragen willen, kom dan effen langes bie de praothoek.

Schriefwieze

De Algemene Nedersaksiese Schriefwieze (ANS) is onze veurkeursschriefwieze. t Wörden onder aandere gebruukt in de systeemteksten, veur t schrieven van Nedersaksiese artikels en teksten, veur t beneumen van onze kategorieën en gao zo mer deur. De Algemene Nedersaksiese Schriefwieze ku'j op diede pagina bekieken, daor vie'j n beschrieving van de klanken (in t Internasionale Klankeschrift) en de biebeheurende letterkombinasies.

In de tabel hieronder vie'j n overzichte van aandere meugelike schriefwiezes.

Aandere schriefwiezes

Zie oek