Verskil tüsken versys van "Gelderse Vallei"

Uut Wikipedia, de vrye encyklopedy
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
RoboServien (Oaverleg | bydragen)
K nieje naamruumte
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
De '''Gelderse Vallei''' is een gebied elegen in Midden-[[Nederlaand]]. Ruwweg tussen de [[Utrechse Heuvelrogge]] in 't westen, een stukjen [[Nederrien]] in 't zujen, de [[Veluwe]] in 't oosten en de [[Randmeer|Randmeren]] in 't noorden. De Gelderse Vallei lig veur 2/3e in de previnsie [[Gelderlaand]] en veur 1/3e in de previnsie [[Utrecht (previnsie)|Utrech]].
De '''Gelderse Vallei''' is een gebied in [[Nederlaand|Midden-Nederlaand]]. Roewweg tussen de [[Utrechse Heuvelrogge]] in 't wessen, een stukjen [[Nederrien]] in 't zujen, de [[Veluwe]] in 't osen en de [[Raandmeer|Raandmeren]] in 't noorden. De Gelderse Vallei lig veur 2/3e in de previnsie [[Gelderlaand]] en veur 1/3e in de previnsie [[Utrecht (previnsie)|Utrech]].


Veurdat de Gelderse Vallei ontstung, was dit 't dal van de [[Maos]]. Tiejens de op één nao leste [[iestied]], 't [[Saalien]] nam een grote iestong vanuut 't noorden bezit van dit dal. Hierbie stuwde 't [[ies]] links, rechts en veurweerts sedimenten op. Hierdeur ontstungen de stuwwallen van de Utrechse Heuvelrogge en de westflank van de Veluwe en mos de Maos zien loop veraanderen naor 't westen. To 't ies hum weerummetrök ontstung der een diepe vallei, dee in de loop van de eeuwen [[sedimentasie|dichslibde]]. Respectievelijk mit [[zeeklei]] ([[Eemien]]), [[veen]] en [[zaand]].
Veurdat de Gelderse Vallei ontstung, was dit 't dal van de [[Maas]]. Tiejens de op één-nao-leste [[iestied]], 't [[Saalien]] nam een grote iestong vanuut 't noorden bezit van dit dal. Hierbie stuwde 't [[ies]] links, rechs en veurweerts sedimenten op. Hierdeur ontstungen de stuwwallen van de Utrechse Heuvelrogge en de westflank van de Veluwe en mos de Maas zien loop veraanderen naor 't wessen. To 't ies zich weerummetrök ontstung der een diepe vallei, dee in de loop van de eeuwen [[sedimentasie|dichslibde]]. Respectievelijk mit [[zeeklei]] ([[Eemien]]), [[vene]] en [[zaand]].


[[Kattegerie:West-Veluws_artikel]]
[[Kattegerie:West-Veluws_artikel]]

Versy up 17:51, 16 dec 2006

De Gelderse Vallei is een gebied in Midden-Nederlaand. Roewweg tussen de Utrechse Heuvelrogge in 't wessen, een stukjen Nederrien in 't zujen, de Veluwe in 't osen en de Raandmeren in 't noorden. De Gelderse Vallei lig veur 2/3e in de previnsie Gelderlaand en veur 1/3e in de previnsie Utrech.

Veurdat de Gelderse Vallei ontstung, was dit 't dal van de Maas. Tiejens de op één-nao-leste iestied, 't Saalien nam een grote iestong vanuut 't noorden bezit van dit dal. Hierbie stuwde 't ies links, rechs en veurweerts sedimenten op. Hierdeur ontstungen de stuwwallen van de Utrechse Heuvelrogge en de westflank van de Veluwe en mos de Maas zien loop veraanderen naor 't wessen. To 't ies zich weerummetrök ontstung der een diepe vallei, dee in de loop van de eeuwen dichslibde. Respectievelijk mit zeeklei (Eemien), vene en zaand.