Verskil tüsken versys van "Wenum-Wiesel"

Uut Wikipedia, de vrye encyklopedy
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Alexbot (Oaverleg | bydragen)
K bot derbie: fr:Wenum-Wiesel
Luckas-bot (Oaverleg | bydragen)
K r2.7.1) (bot derbie: af:Wenum-Wiesel
Regel 10: Regel 10:
[[Kattegerie:Plaose in Gelderlaand]]
[[Kattegerie:Plaose in Gelderlaand]]


[[af:Wenum-Wiesel]]
[[fr:Wenum-Wiesel]]
[[fr:Wenum-Wiesel]]
[[nl:Wenum-Wiesel]]
[[nl:Wenum-Wiesel]]

Versy up 10:32, 25 jan 2012

Wenum-Wiesel is een darp in de gemeente Apeldoorne in de Nederlanse previnsie Gelderland. 't Lig in 't noorden van de gemeente, tegen Vaossen an. Wenum-Wiesel wödt in tweeën edeeld deur de Zwolseweg (Apeldoorne-Vaossen). An de oostkante lig Wenum en in 't westen lig Wiesel. Der wonen op begin 2007 in Wenum-Wiesel 2.200 mensen, waovan der 1.150 in Wenum en 1.050 in Wiesel. Dit is over een oppervlakte van 31 km². Hiervan is meer as de helfte bosgebied.

In Wenum dut ze veural nog an landbouw. 't Gebied is vanof de Zwolseweg tot an 't Apeldoorns Kenaal. In dit gebied zitten veural boeren- en andere bedrieven, waoronder slotenfabrikant Nemef.

In Wiesel zitten een paor horecagelegenheden. Hier wonen vrogger de arbeiders die op 't naobie-elegen Paleis Het Loo warken. Wiesel grenst an de Kroondomeinen. In 2001 is Wiesel an-ewezen as beschärmd darpsgezichte.

't Grote feest in Wenum-Wiesel is ok nog altied 't jaorlijkse Oranjefeest op 31 augustus. Ze herdenk dan de verjaordag van Koneginne Wilhelmina, die op Het Loo wonen.