Verskil tüsken versys van "Greffelkemp"

Uut Wikipedia, de vrye encyklopedy
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Heini (Oaverleg | bydragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
'''Greffelkemp''' ([[Nederlands]]: ''Greffelkamp'') is een buurtschap in de gemeente [[Montferland]] in de previnsie [[Gelderland]] in [[Nederland]]. Greffelkamp hef 354 inwoners (stand 2003).
'''Greffelkemp''' ([[Nederlands]]: ''Greffelkamp'') is een buurtschap in de gemeente [[Montferland]] in de previnsie [[Gelderland]] in [[Nederland]]. Greffelkamp hef 354 inwoners (stand 2003).


Greffelkemp hef een eigen [[schutteri-j]]: St. Martinus. De inwoners van Greffelkemp gebruukt het schuttersgebouw meestentieds as middelpunt van ut buurtschap. Een paar keer per joar komt bi-jnoa alle inwoners van Greffelkemp samen en wordt er een zogenaamd schutterstreffen eholden. Joarlijks wordt het [[schuttersfeest]] evierd. Der wordt dan op der moandag eschotten um het koningsschap, ring-estokken, en op de zondag van ut schuttersfeest kommen alle [[schutteri-jen]] uit [[Diem]] en umstreken bi-j mekare op het plein noast ut gemeentehuus. Doar wordt activiteiten eholden zoals ut defilé veur burgemeester en wetholders en vaandeldreajen.
Greffelkemp hef een eigen [[schutteri-j]]: St. Martinus. De inwoners van Greffelkemp gebruukt het schuttersgebouw meestentieds as middelpunt van ut buurtschap. Een paar keer per joar komt bi-jnoa alle inwoners van Greffelkemp samen en wordt er een zogenaamd schutterstreffen eholden. Joarlijks wordt het [[schuttersfeest]] evierd. Der wordt dan op der moandag eschotten um het koningsschap, ring-estokken, en op de zondag van ut schuttersfeest komt alle [[schutteri-jen]] uit [[Diem]] en umstreken bi-j mekare op het plein noast ut gemeentehuus. Doar wordt activiteiten eholden zoals ut defilé veur burgemeester en wetholders en vaandeldreajen.


[[Categorie:Achterhooks_artikel]]
[[Categorie:Achterhooks_artikel]]

Versy up 21:36, 11 aug 2006

Greffelkemp (Nederlands: Greffelkamp) is een buurtschap in de gemeente Montferland in de previnsie Gelderland in Nederland. Greffelkamp hef 354 inwoners (stand 2003).

Greffelkemp hef een eigen schutteri-j: St. Martinus. De inwoners van Greffelkemp gebruukt het schuttersgebouw meestentieds as middelpunt van ut buurtschap. Een paar keer per joar komt bi-jnoa alle inwoners van Greffelkemp samen en wordt er een zogenaamd schutterstreffen eholden. Joarlijks wordt het schuttersfeest evierd. Der wordt dan op der moandag eschotten um het koningsschap, ring-estokken, en op de zondag van ut schuttersfeest komt alle schutteri-jen uit Diem en umstreken bi-j mekare op het plein noast ut gemeentehuus. Doar wordt activiteiten eholden zoals ut defilé veur burgemeester en wetholders en vaandeldreajen.