Verskil tüsken versys van "Ysselakademy"

Uut Wikipedia, de vrye encyklopedy
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
K IJsselacademie is ewiezig over de deurverwiezing Iesselakkedemie hinne
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
De '''IJsselacademie''' (of: ''Iesselakkedemie'') is een uutgeveri'je en kenniscentrum veur [[Nederlaand|Nederlaanse]] [[streektaol|streektalen]], de regionale [[geschiedenis|geskiedenis]], en veur vegetasie en flora dat op-ericht werd in 't jöör [[1977]] as de ''Stichting IJsselakademie'' (toe nog mit een K). De IJsselacademie ef as doel disse gegevens in boekvorm uut te brengen en op disse meniere de kennis te verspreiden. De IJsselacademie ef ok een eigen spelling (een 'semiofficiële' spelling) veur 't Overiessels en 't [[Veluws]] emaakt, de zogenaamde ''IJA-spelling''.
De '''Iesselakkedemie''' (officieel: ''IJsselacademie'') is een uutgeveri'je en kenniscentrum veur [[Nederlaand|Nederlaanse]] [[streektaol|streektalen]], de regionale [[geschiedenis|geskiedenis]], en veur vegetasie en flora dat op-ericht werd in 't jöör [[1977]] as de ''Stichting IJsselakademie'' (toe nog mit een K). De Iesselakkedemie ef as doel disse gegevens in boekvorm uut te brengen en op disse meniere de kennis te verspreiden. De Iesselakkedemie ef ok een eigen spelling (een 'semiofficiële' spelling) veur 't Overiessels en 't [[Veluws]] emaakt, de zogenaamde ''IJA-spelling''.


==Uutgounde verwiezingen==
==Uutgounde verwiezingen==

Versy up 23:34, 29 okt 2009

De Iesselakkedemie (officieel: IJsselacademie) is een uutgeveri'je en kenniscentrum veur Nederlaanse streektalen, de regionale geskiedenis, en veur vegetasie en flora dat op-ericht werd in 't jöör 1977 as de Stichting IJsselakademie (toe nog mit een K). De Iesselakkedemie ef as doel disse gegevens in boekvorm uut te brengen en op disse meniere de kennis te verspreiden. De Iesselakkedemie ef ok een eigen spelling (een 'semiofficiële' spelling) veur 't Overiessels en 't Veluws emaakt, de zogenaamde IJA-spelling.

Uutgounde verwiezingen

Disse pagina is eskreven in 't Kampers