Verskil tüsken versys van "Stienwiek"

Uut Wikipedia, de vrye encyklopedy
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Wutsje (Oaverleg | bydragen)
K Wiezigingen deur 77.61.182.186 hersteld tot de versie nao de leste wieziging deur NaegelBot
Stienwieks van emeuken; zanger Gerard Rutger Buisman enuumd
Regel 1: Regel 1:
'''Stienwiek''' (plaetselik ok wel: '''Steenwiek''', [[Nederlaands|Nederlaans]]: ''Steenwijk'') is de grootste plakken in de gemiente [[Stienwiekerlaand]]. Tot disse gemiente beheuren ok de plakken [[Blokziel]] en [[Veno]], de dörpen [[De Kuunder]] en [[Gieteren]] en nog een peer kleinere buurtschoppen, zoas [[Sevene]]. Tot [[1 jannewaori]] [[2001]] was Stienwiek een zelsstaandige gemiente.
'''Stienwiek''' (plaetselik ok wel: '''Steenwiek''', [[Nederlaands|Nederlaans]]: ''Steenwijk'') is de grootste plaetse in de gemiente [[Stienwiekerlaand]]. Tot disse gemiente beheuren ok de plaetsen [[Blokziel]] en [[Veno]], de dörpen [[De Kuunder]] en [[Gieteren]] en nog een paor kleinere buurtschoppen, zoas [[Sevene]]. Tot [[1 jannewaori]] [[2001]] was Stienwiek een zelsstaandige gemiente.


Van oorsprong is Stienwiek een oolde [[Stad (woonstee)|(vestings)stad]]. De grachten en stadswallen stammen uut de tied van de [[Tachtigjaorige Oorlog]], doe Stienwiek een strategische plak was in de stried tussen de [[Republeek der Zeaven Vereanigden Nederlaanden|Rippebliek van de Zeuven Verienigde Nederlanen]] en [[Spanje]]. In Stienwiek en de plakken in omkrieten van de [[Kop van Overiessel]] wodt [[gien]] [[Sallaans]] praot, mar [[Stellingwarfs]] zoas in de [[Frieslaand|Friese]] [[Stellingwarven]].
Van oorsprong is Stienwiek een olde [[Stad (woonstee)|(vesting)stad]]. De grachten en stadswallen stammen uut de tied van de [[Tachtigjaorige Oorlog]], toen Stienwiek een strategische plaetse was in de stried tussen de [[Republeek der Zeaven Vereanigden Nederlaanden|Rippebliek van de Zeuven Verienigde Nederlanen]] en [[Spanje]]. In Stienwiek en de mieste overige plaetsen in de [[Kop van Overiessel]] praoten ze [[Stellingwarfs]], een streektaelgroep waorvan de name is of-eleid van de [[Frieslaand|Friese]] [[Stellingwarven]]. De balladezanger [[Gerard Rutger Buisman]] zingt in et [[Steenwieks|Stienwieks]].


==Beziensweerdigheden==
==Beziensweerdigheden==
Regel 11: Regel 11:
*Et Swindermannegien
*Et Swindermannegien
*[[Rams Woerthe]] en et stadspark
*[[Rams Woerthe]] en et stadspark
*Langste zitbaank ter wereld
*Langste zitbaanke ter wereld

{{Dia|Dit stok is eskreven in et [[Stellingwarfs]] van [[Stienwiekerlaand]].}}


[[Kattegerie:Stellingwarfs_artikel]]
[[Kattegerie:Stellingwarfs_artikel]]

Versy up 22:16, 22 okt 2009

Stienwiek (plaetselik ok wel: Steenwiek, Nederlaans: Steenwijk) is de grootste plaetse in de gemiente Stienwiekerlaand. Tot disse gemiente beheuren ok de plaetsen Blokziel en Veno, de dörpen De Kuunder en Gieteren en nog een paor kleinere buurtschoppen, zoas Sevene. Tot 1 jannewaori 2001 was Stienwiek een zelsstaandige gemiente.

Van oorsprong is Stienwiek een olde (vesting)stad. De grachten en stadswallen stammen uut de tied van de Tachtigjaorige Oorlog, toen Stienwiek een strategische plaetse was in de stried tussen de Rippebliek van de Zeuven Verienigde Nederlanen en Spanje. In Stienwiek en de mieste overige plaetsen in de Kop van Overiessel praoten ze Stellingwarfs, een streektaelgroep waorvan de name is of-eleid van de Friese Stellingwarven. De balladezanger Gerard Rutger Buisman zingt in et Stienwieks.

Beziensweerdigheden

Dit stok is eskreven in et Stellingwarfs van Stienwiekerlaand.