Verskil tüsken versys van "Achtertune"

Uut Wikipedia, de vrye encyklopedy
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Thijs! (Oaverleg | bydragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
[[Ofbeelding:HetLoo3.JPG|thumb|250px|De 'achtertune' van Peleis 't Loo]]
[[Ofbeelding:HetLoo3.JPG|thumb|250px|De 'achtertune' van Peleis 't Loo]]
Een '''achtertune''' is de [[tune]] dee achter 't [[huus]] steet. Vake zitten [[mense|meensen]] 's [[zoemer]]s in de achtertune, dit kump deurdat de [[veurtune]] in de meeste gevallen an de weg lig, waor meensen neet rustig kunnen liggen deur 't verkeer en veurbiegaonde wandelaars en [[fietse]]rs. De achtertune is meestentieds oek wat groter as de veurtune, waordeur 't oek vaker gebruuk wonnen. In de achtertune steet meestentieds oek de [[fontein]] of een [[viever]], in plaose van in de veurtune. Oek de [[barbecue]] wonnen 't meesten van de tied in de achtertune ehouwen. Een achtertune wonnen in Nederlaand vake of-esleuten deur een [[schuttige]], of in sommigen gevallen deur een [[hegge]].
Een '''achtertune''' is de [[tune]] of grond dee achter een [[gebouw]] lig. 's Zoemers leven meensen veul meer buten, 't gebeurt dan oek vaker dat meensen in de achtertune gaon zitten of effen in de [[zunne]] liggen. De achtertune is hier vake beter eschik veur as de [[veurtune]], dat kump deurdat de veurtune in de meeste gevallen an de openbaore weg lig, hier ku-j dus neet rustig zitten of liggen vanwegen 't verkeer, de veurbiegaond volk dat een eindjen an 't kuieren is en [[fietse]]rs. De achtertune is meestentieds oek wat groter as de veurtune, waordeur 't oek vaker in gebruuk is.

In de achtertune hemmen meensen oek vaker een [[fontein]] of een [[viever]] dan in de veurtune. Oek de [[barbecue]] wonnen 't meesten van de tied in de achtertune ehuilen. Een achtertune wonnen in Nederlaand vake of-esleuten mit een [[schuttige]], of in sommigen gevallen mit een [[hegge]].


==Zie oek==
==Zie oek==

Versy up 10:18, 6 sep 2009

De 'achtertune' van Peleis 't Loo

Een achtertune is de tune of grond dee achter een gebouw lig. 's Zoemers leven meensen veul meer buten, 't gebeurt dan oek vaker dat meensen in de achtertune gaon zitten of effen in de zunne liggen. De achtertune is hier vake beter eschik veur as de veurtune, dat kump deurdat de veurtune in de meeste gevallen an de openbaore weg lig, hier ku-j dus neet rustig zitten of liggen vanwegen 't verkeer, de veurbiegaond volk dat een eindjen an 't kuieren is en fietsers. De achtertune is meestentieds oek wat groter as de veurtune, waordeur 't oek vaker in gebruuk is.

In de achtertune hemmen meensen oek vaker een fontein of een viever dan in de veurtune. Oek de barbecue wonnen 't meesten van de tied in de achtertune ehuilen. Een achtertune wonnen in Nederlaand vake of-esleuten mit een schuttige, of in sommigen gevallen mit een hegge.

Zie oek

Disse pagina is eschreven in 't Nunspeets