Verskil tüsken versys van "Leo-Stichting"

Nå navigaty springen Nå söken springen
2 bytes verwijderd ,  11 jaar geleden
K
paar woorden vergetten te vertalen
(skrieveri'je + woord: 'apartementen' (Frans) umezet in: ' huuskes')
K (paar woorden vergetten te vertalen)
De Fraters van Utrecht nammen in 1908 het onderwies oaver van de Broeders van Amsterdam. Zee stichtten onder meer ne Tuinbouwskole en ne Technische Skole<ref name="tctub"> [http://www.berkelland.tctubantia.nl/berkelland/268262/leo_stichting?h=dijkhoek tctubantia] </ref>
 
Tot in de joaren zeuventeg van de 20e eeuwe is dit internoat eblevven. Bi'j dit internoat was ookok ne skole, huze veur de gäste, huze veur de [[fraters]], nen kapel en nen fratertuin. Doarnoa kreg et ne bestemming as justitiële inrichting, nog altied voorveur jongeleu dee-t um verskeidene gronden neet thoes wonnen könt.
 
In de joaren zesteg en zeuventeg nammen groepsleiders goandeweg de plaatse in van de fraters. Zee wodden noar Borklo e-lokt met nen wonning, in ne tied dat der in Nederland sproake was van wonningnood. Zo kwam-p der op t terrein n wieksken met 24 huze, dee-t vanof de joaren tachtigtachteg op de vri'je markt verkocht wodden. Vanaf begin joaren tachtigtachteg trokken de fraters zich steurig meer weerumme oet het bestuur van de Leo-Stichting.
 
== Teggenswoordeg gebroek ==
10.080

bewarkingen

Navigatymenü