Naar inhoud springen

Verskil tüsken versys van "Haorlemmerliede en Spaornwolde"

K
Bot: autematisch tekse vervungen (-den gemeente +de gemeente)
Almabot (Oaverleg | bydragen)
NaegelBot (Oaverleg | bydragen)
K Bot: autematisch tekse vervungen (-den gemeente +de gemeente)
Regel 19:
webstee = [http://www.haarlemmerliede.nl/ www.haarlemmerliede.nl] |
}}
De gemeente '''Haarlemmerleede en Spaornwolde''' ligt in de Nederlaandse proveensie [[Noord-Hollaand]], met een oppervlaakte van 20,86 km². Het gebeed is een rustig toovlöchsoord as plattelaandsgemeente in de verstedelekten [[Randstad]]. Den anleg van et vri-jetiedsgebeed [[Spaornwolde]] hef dende gemeente van een veural boerenstraeke veraanderd in een plaetse, waor ok stadsen geerne mögt kommen om te kuiern, feetsen, vissen, skeuveln, golfen, te geneeten van de natuur en te vaoren.
 
Daornaast besteet er bedrievigheid in dende gemeente. De industriegebeeden van [[Halfwegge]] en [[Spaorndam]] bunt zoveul in grootte too-enommen dat zi-j neet meer in een kenschetse van de gemeente meugt ontbrekken.
 
Den gemeente besteet uut de volgende plaetsen:
Regel 35:
Op [[27 september]] [[1863]] bunt de gemeentes Houtriek en Polanen Halfwegge en umgaevink en Zuudschalkwiek (teggenwoordigen wiek Schalkwiek in [[Haarlem]] Zuudoos too-evoogd. Nao de inpoldering van et Holtrak, een dele van et [[IJ]], in [[1874]] kwamen er een groot dele laand bi-j: de Holtrakpolder.
 
Op [[1 mei]] [[1927]] was daor een ni-je indealing van de gemeentegrenzen rundumme Haarlem, waorbi-j dende gemeente Haarlem steavig wierd uut-ebreid. Den gemeenten Schoten en Spaorndammme gingen op in de gemeente Haarlem.
Veur Haarlemmerleede en Spaornwolde betekenden dit dat de Weerderpolder, en dealen van de Veerpolder, Zuuderpolder en de Romöllepolder an Haarlem wierden of-estaon.
 
Op [[1 oktober]] [[1963]] wierd de reste van dizzen polders an Haarlem oaver-edragen. Hierbi-j wierd et darpsken Zuudschalkwiek dele van de gemeente Haarlem.
 
In 1963 en 1970 is een grooten dele van de Holtrakpolder oaver-egaon naor dende gemeente [[Amsterdam]]. Dit ging neet zunder stried. Zo wierd [[Ruugoord]], naodat de eurspronkeleke bewonners vort waren egaon, bewund deur teggenstaanders van de innaome. Ok den toonmalige burgemeister Frank IJsselmuiden hef zich altied fel uutelaoten teggen de uutbreiding van het Amsterdamse Havengebeed.
 
==Uutgaonde verwiezing==
7.566

bewarkingen