Hoorn (Heerde)

Uut Wikipedia, de vrye encyklopedy
t Vroggere gebouw van de koöperasie De Eendracht

Hoorn is n buurtschap in de gemeente Heerde in de Nederlandse provinsie Gelderland. t Ligt an t Apeldoorns kanaal, zo'n 2 kilometer ten noordoosten van Heerde, en 14 kilometer ten zujen van Zwolle.[1] Elk jaor wordt der t Hoornerfeest eholden. Dit feest beston in 2007 80 jaor.

Staotistieken[bewark | bronkode bewarken]

De buurtschap hef volgens de volkstelling van t Sentraal Buro veur de Staotistiek (CBS) in 2005 220 inwoners, van wie 110 vrouwlu en 110 manlu. In 2005 waren der tachentig huusholdens; n gemiddelde van 2,6 personen per huushouden. In 2005 had Hoorn 1 inwoner van allochtone ofkomst.[2] De siefers bin ebaseerd op gegevens van de vastestelden grenzen van de buurtschap deur B&W; dit is dus zonder t butengebied van Hoorn.

Koöperasie De Eendracht[bewark | bronkode bewarken]

n Karakteristiek pand in Hoorn is t gebouw van de koöperasie De Eendracht. Disse koöperasie is in 1910 op-ericht deur de boeren, die, deur gezamenlik spul veur de landbouw in te kopen (bieveurbeeld veevoer of kunstmest) baeter op-ewassen waren tegen de handelaren. De beste jaoren van de koöperasie was in tied van de wederopbouw; in 1950 waren der 162 boeren lid; in 1966 driehonderd. De Eendracht is toe aovereneumen deur Novaco. Vanof 1974 is alles aoveregaon naor Emst en is t gebouw van de koöperasie De Eendracht esleuten.[3]

Referensies[bewark | bronkode bewarken]

  1. ANWB.nl
  2. Gemeenten op Maat, CBS, 2005 (pdf)
  3. Olde Anzichtkaorten.


Dit artikel is eskreaven in et oustveluwske dialekt van Heerde, in de Algemene Nedersaksiese Schriefwieze.